Vrei un business de acasa? Iata 5 recomandari utile

Business-urile de acasa s-au dovedit a fi extrem de profitabile, desigur, daca si asteptarile sunt realiste. Ele pot sa-ti rotunjeasca consistent veniturile lunare sau pot fi tratate ca o alternativa la un job stabil. Daca pentru unele persoane conceptul de business de acasa presupune doar munca pe calculator, ei bine, nu este chiar asa. Poti gasi, atat afaceri online, cat si business-uri care pot fi facute offline.

Daca nu ai un plan de afaceri maret si nici nu dispui de resurse importante de bani pentru o afacere mare, poti incepe cu o afacere de acasa, care, de multe ori, presupune investitie zero.

Ca esti mamica sau ai ramas fara job, un business pe care il poti face de acasa este salvarea ta. Investitia te poate costa, la inceput, doar timpul pe care il aloci business-ului tau.

Vrei un business de acasa, dar nu ai nicio idee despre ce este mai profitabil si avantajos?  Iata 5 recomandari utile:

 

1. Consultant de marketing

Daca ai abilitati dezvoltate in lucrul cu calculatorul si esti bun negociator, mediul online, aflat intr-o continua dezvoltare, este cel mai potrivit pentru un business de acasa. Poti avea un magazin sau un blog online, ori poti sa fii consultant de marketing pentru cei care au astfel de business-uri.

Specialistul in marketing se va ocupa cu promovarea produselor existente pe acele site-uri sau va oferi sfaturi si solutii pentru reducerea bugetului de publicitate, obtinand profit maxim.

Ia in calcul ca acest business presupune si deplasari de la domiciliu sau intalniri cu clientii, din cand in cand. De aceea, acest job nu este cel mai indicat pentru mamici, aflate in concediu de maternitate sau daca mai ai un job stabil, solicitant.

Acest business se exercita simplu, de acasa si nu ai nevoie decat de telefon, laptop, internet si cunostinte in marketingul online. Axeaza-te pe o anumita nisa si afla ce idei de afaceri online profitabile, cu bani putini, pot fi facute de acasa.

 

2. Un magazin online

Un magazin online este un start bun pentru persoanele tinere. Poti sa alegi sa vinzi online haine, incaltaminte sau accesorii. Este un business profitabil, mai ales ca din ce in ce mai multi oameni prefera cumparaturile online, in locul alergaturii prin magazine. In ultima perioada, statisticile arata ca romanii au bani si timp din plin pentru cumparaturile online.

Poti lua produsele direct de la producator,pentru a beneficia de un cost mic, iar ulterior poti adauga un adaos comercial mai mare.

Acest tip de business este avantajos, avand in vedere ca scapi de plata unei chirii, cum este in cazul unui magazin fizic, iar investitia va fi mica, in comparatie cu cea pentru un magazin normal.

 

3. Transaltor

Daca stapanesti bine o limba straina, de circulatie internationala sau mai rara, jobul de transaltor iti poate aduce bani frumosi, direct de acasa. Poti incepe afacerea doar cu ajutorul unor anunturi pe conturile de socializare sau contactand personal anumiti clienti, care ar avea nevoie de translatori.

Nu-ti trebuie decat un laptop si conexiune la internet. Atentie la deadline-uri. La inceput e posibil sa aloci mai mult timp decat ai estimat unui proiect. Clientul nu va mai apela la serviciile tale data viitoare, daca nu ai respectat termenul impus initial.

E drept, este o afacere, care iti aduce venituri din profesii liberale, ceea ce implica sa platesti impozitele si taxele aferente statului, ca sa fii cat se poate de in regula. Chiar si asa, profitul este rentabil.

 

4. Meditator

Iti plac copiii si stapanesti bine o anumita materie, matematica, romana sau o limba straina? In acest caz, poti sa te gandesti la un job de meditator de acasa. O poti face in timpul tau liber, direct de acasa.

O ora sau doua pe zi, petrecute cu un grup de copii, dornici sa acumuleze mai multe cunostinte, intr-un domeniu bine stapanit de tine, te pot ajuta sa faci bani frumosi.  Poti doar sa faci temele cu anumiti copii de scoala generala, ai caror parinti nu au timp suficient pentru asta. Trebuie sa ai rabdare si ceva spatiu in casa ta unde sa iti poti desfasura activitatea.

 

5. Realizarea de produse hand-made

Segmentul de piata home-made si targurile de profil sunt pline de fel de fel de produse realizate acasa, iar oamenii sunt din ce in ce mai atrasi de ele. Mizeaza pe acest  aspect, daca esti creativa, ai ceva timp la dispozitie si iti place sa faci anumite lucruri in felul tau. Poti crea sau reconditiona anumite piese de mobilier, poti face decoratiuni, bijuterii, lucruri crosetate, cosmetice home-made sau anumite dulceturi ori dulciuri.

Poti sa-ti faci in acest sens un blog sau un cont pe site-urile de socializare unde sa iti poti promova mai bine produsele. In timp, daca produsele sunt calitative, recomandarile vor fi cele care vor vinde produsele tale.

Mamicile si persoanele care au mai mult timp liber la dispozitie sunt cele mai avantajate si au la dispozitie nenumarate idei de afaceri la domiciliu.

Transforma-ti si tu pasiunea in job de acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *