Home Mama si tata Mamici Sarcina Vrei sa afli daca esti insarcinata, cu 5 zile mai devreme? Cum functioneaza un test de sarcina ultrasensibil

Vrei sa afli daca esti insarcinata, cu 5 zile mai devreme? Cum functioneaza un test de sarcina ultrasensibil

8 minute de citit

Atunci cand iti doresti un copil, sa astepti rezultatul pozitiv al testului de sarcina poate fi extrem de greu. Nerabdarea si dorinta de a ti se confirma cel mai mare vis pe care il ai te fac sa vrei sa afli chiar atunci raspunsul la intrebarea “oare am ramas insarcinata?“. La acesta intrebare iti poate raspunde un test de sarcina ultrasensibil… cu 5 zile mai devreme decat orice alt test clasic de sarcina.

Chiar daca se spune ca un rezultat pozitiv apare cel mai devreme in prima zi de intarziere a menstruatiei, exista si un tip de test care iti arata daca esti sau nu insarcinata cu 5 zile mai devreme. Testul de sarcina ultrasensibil,  care masoara o cantitate mai mica de hormon beta HCG (gonadotropina corionica umana) in urina, se poate pozitiva mult mai devreme, daca esti insarcinata.

Cum folosesti testul de sarcina Ultrasensibil Barza

Testul de sarcina Ultrasensibil Barza are o acuratete de peste 99%. Asta inseamna ca daca beta HCG se afla in urina in cantitati de minim 10 MIU/ml, testul se va pozitiva, adica vor aparea cele doua liniute mult asteptate.

Poti folosi testul la orice ora, insa tine cont de faptul ca prima urina de dimineata, dupa repaosul de peste noapte, este in general mai concentrata si, deci, sansele ca testul sa iasa pozitiv sunt mai mari.

Cum interpretez rezultatele testului de sarcina ultrasensibil Barza

O liniuta in dreptul literei C semnifica un rezultat negativ.

O singura liniuta in dreptul literei T sau nicio liniuta reprezinta un test invalid

Doua liniute inseamna un rezultat pozitiv, chiar daca a doua liniuta (cea din dreptul literei T) este mult mai putin vizibila.

Pot fi insarcinata, dar testul sa fie negativ?

Se intampla foarte rar sa apara un rezultat fals negativ. Acest lucru se poate intampla, totusi, in cateva cazuri: urina e prea diluata, ai facut testul prea devreme, nu ai folosit corect testul,  testul nu mai e in termen de garantie sau nu a fost depozitat corect.

Test de sarcina ultrasensibil negativ
Test de sarcina ultrasensibil negativ

Urina e prea diluata

In cazul testelor, se recomanda limitarea consumului de lichide cu minim doua ore inainte de efectuarea acestora. Altfel, urina va fi prea diluata si testul ar putea sa returneze un rezultat fals negativ dinn aceasta cauza.

Ai facut testul prea devreme

Testul poate fi efectuat cu 5 zile inante de prima zi de intarziere a mentruatiei, insa nu intotdeauna putem sti exact cand va fi aceasta data. Sigur ca poti sa calculezi in functie de ciclurile anterioare, insa, mai ales daca ai menstruatii neregulate, s-ar putea sa nu poti stabili exact care e data la care ar trebui sa apara urmatoarea menstruatie.

 Deci, daca in luna respectiva, ovulatia e putin intarziata, se va decala si data la care ar urma sa vina menstruatia iar calculul tau va fi incorect. In acest caz, vei face testul prea devreme si ar putea iesi negativ din acest motiv.

Nu ai folosit corect testul

Testul de sarcina Ultrasensibil Barza vine impreuna un instructiuni de folosire extrem de usor de inteles. Asigura-te ca inainte sa faci acest test le-ai citit.

Testul nu mai e in termen de garantie sau nu a fost depozitat corect

Daca incerci de mult timp sa ramai insarcinata sau pur si simplu ai achizitionat demult testul de sarcina, un rezultat fals negativ poate fi obtinut daca testul de sarcina e expirat. Prin urmare, inainte de a folosi acest test, asigura-te ca e in termen de garantie.

O alta problema o poate reprezenta modul in care testul e depozitat. Asadar, achizitioneaza-l doar din surse sigure sau, daca il depozitezi la tine acasa, asigura-te ca nu e deschis.

Totusi, daca testul iese negativ si ai respectat instructiunile de utilizare, nu iti pierde speranta. Exista cazuri in care eliberarea acestui hormon de sarcina e mai lenta si repeta testul dupa cateva zile.

Test fals pozitiv?

Test de sarcina ultrasensibil pozitiv
Test de sarcina ultrasensibil pozitiv

In cazul in care urmezi un tratament pentru stimulare ovariana ai putea obtine un rezultat fals pozitiv. De asemenea, daca interpretezi testul dupa ce timpul mentionat in instructiunile utilizare a expirat. Uneori, pe masura ce timpul se scurge si lichidul de testare se evapora, poate aparea o doua liniuta. Tocmai de aceea, e necesar sa iei in calcul doar rezultatul care apare dupa 3 minute, dar nu mai tarziu de 10 minute.

Exista si alte conditii care pot cauza un astfel de rezultat, insa sunt destul de rare.

Vezi cum folosesti un Test de Sarcina ULTRASENSIBIL

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum poate afecta infectia urinara femeile insarcinate

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade pentru o femeie, insa aceasta poate fi …