Home Copii Tratamentul osteopat pentru copii – ce afectiuni pot fi tratate

Tratamentul osteopat pentru copii – ce afectiuni pot fi tratate

7 minute de citit

Cel mic are dureri, nu se simte prea bine sau este tot timpul agitat si nu poate dormi? Daca deja ai fost la medic, insa problemele nu s-au rezolvat, ori pur si simplu vrei o alta metoda de tratament in afara de medicamente, poti sa apelezi la terapii alternative pentru vindecare. Osteopatia este o metoda alternativa de tratare a mai multor afectiuni pe care le pot avea copiii de varsta mica si medie. Afla mai multe despre ce este osteopatia si cum ii poate ajuta pe copii.

Tratamentul osteopat pentru copii – ce afectiuni pot fi tratate

La ce se refera mai exact osteopatia

Osteopatia este o  medicina manuala holistica, care urmareste refacerea sanatatii organismului prin restabilirea micro si macro,mobilitatii in zonele care sunt afectate. Aceasta terapie este insa necunoscuta multor persoane desi poate sa trateze multe probleme care apar in dezvoltarea copiilor, probleme pe care, uneori, medicina nu le intelege si astfel nu le poate trata corespunzator. Aceasta metoda a fost fondata de catre medicul american Andrew Taylor Still care spunea despre boala ca este un rezultat al disfunctiilor somatice dupa care apare patologia. Practic osteopatia are rolul de a reda  mobilitatea fiziologica si de a permite organismului a se autovindeca.

In general osteopatia poate sa amelioreze si sa trateze tulburari functionale din timpul sarcinii, problemele digestive, dureri de coloana etc. In timpul sedintei de osteopatie se va detecta cu usurinta cu ajutorul mainilor unui expert diferite mobilitati fiziologice precum craniu sau abdomeniul. Aceasta este o tehnica non invaziva, manuala, nedureroasa care produce o eliberare a organismului si il ajuta sa isi recapete mobilitatea normal.

Cum poate sa ii ajute osteopatia pe copii

Prin intermediul corectiilor aplicate asupra anumitor zone ale corpului afectate, copilul va putea sa isi reia activitatea de zi cu zi intr-un mod mai destresant si relaxant. Osteopatia contribuie foarte mult la dezvoltarea fizica armonioasa pentru ca ajuta la redarea mobilitatii alterate, dar si prin intermediul sfaturilor privind postura corecta, exercitiile fizice care trebuie urmate pentru a pastra organismul cat mai sanatos pentru ca preventia este foarte importanta. Poti vedea chiar aici mai multe despre necesitatea tratamentului osteopat preventiv la copii.

Ce afectiuni poate trata osteopatia craniana la copii

Incepand cu varsta de 1 an jumatate copiii pot sa beneficieze de osteopatie craniana in cazul in care au diferite probleme cum ar fi:

Anxietate. Atunci cand cel mic sufera de anxietate cum ar fi teama de situatii noi sau de persoane necunoscute, osteopatia il poate ajuta sa se echilibreze emotional.

Problemele legate de somn. Cele mai intalnite probleme la copiii mici sunt cele legate de somn, acestia pot sa nu aiba un somn linistit si din cauza unor probleme fizice precum o infectie sau alte dureri. Osteopatia ii poate ajuta sa aiba un somn linistitor.

Frica de intuneric. Osteopatia craniana este utila si in cazul fricii din timpul noptii. Acestia pot visa urat si se pot speria cand se trezesc noaptea sau pur si simplu le este frica de intuneric.

Lipsa de concentrare. Copiii in general sunt distrasi si nu se pot concentra pe un timp indelungat la un lucru. Daca copilul este foarte agitat si lipsa de atentie este o problema, cu ajutorul unui osteopat experimentat copilul va fi mai linistit si nu va mai fi mereu in tensiune.

Pe langa acestea pot fi si alte probleme care pot aparea in dezvoltarea celui mic care pot fi rezolvate cu ajutorul osteopatiei.

Ce se intampla in timpul unei sedinte de osteopatie

Osteopatul este un specialist care cunoaste foarte bine punctele importante ale organismului pe care trebuie sa examineze. Cu ajutorul unor tehnici manuale blande asupra mobilitatii fiziologice cum a fi asupra abdomenului, a sacrului sau a craniului acestea va putea sa detecteze disfunctiile care se afla la baza problemelor celui mic. Acesta va reusi sa elimina cauzele problelelor de sanatate si sa restabileasca armonia in viata lui eliberand durerile si tensiunile.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Irina Stroe
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum ne influenteaza traumele din copilarie viata la maturitate si ce optiuni exista

Ranile emotionale din copilarie isi pun adanc amprenta asupra vietii noastre de adult si c…