Home Tot ce trebuie sa stii despre testul de ovulatie

Tot ce trebuie sa stii despre testul de ovulatie

Teste de ovulatie

Daca te-ai decis sa devii mamica, testul de ovulatie sau de fertilitate este de mare ajutor. Testul de ovulatie iti ofera sansa sa afli exact ziua cea mai fertila din luna, crescand sansele de a ramane insarcinata. Afla tot ce trebuie sa stii despre un test de ovulatie si cum functioneaza acesta.

Teste de ovulatie
Teste de ovulatie

Tot ceea ce trebuie sa stii despre testul de ovulatie

Citeste despre: Test de ovulatie pozitivTest de ovulatie barzaTest de ovulatie digitalTest de ovulatie onlineTest de ovulatie OviewTest de ovulatie pret

Test de ovulatie pozitiv

In timpul ovulatiei, ovarul elibereaza un ovul ajuns la maturitate, acesta fiind impins prin trompa uterina si pregatit de fertilizare. Atunci cand testul este pozitiv, ovulul poate supravietui intre 12 si 36 de ore, apoi este fertilizat si implantat in peretele uterin dupa 6-12 zile de la ovulatie. Astfel, in intervalul de 12-36 de ore, ovulul este eliberat si cresc sansele de a ramane insarcinata. Este cel mai potrivit moment de a intretine relatii sexuale cu partenerul.

Daca ovulul nu este fertilizat, acesta se dezintegreaza si este absorbit de peretele uterin.

Insa, sunt mai multi factori care contribuie la aparitia unei sarcini. Ovulatia poate fi afectata de stres, de durata ciclului menstrual sau alte afectiuni existente atat la femeie, cat si la barbat, iar menstruatia si ovulatia sunt interdependente. Ciclul menstrual incepe de la prima zi de sangerare si se incheie in ultima zi dinaintea urmatoarei menstruatii.

Menstruatia lunara se poate instala si in lipsa ovulatiei si, de asemenea, ovulatia poate sa aiba loc si in lipsa menstruatiei.

Pentru un rezultat pozitiv al testului de ovulatie trebuie, mai ales, sa cunosti durata ciclului menstrual.

Desi, in cazul unui ciclu menstrual neregulat, ovulatia se poate aproxima cu dificultate, exista cateva semne sau simptome pe care corpul tau ti le indica in aceasta directie:

  • Secretiile vaginale, care se modifica inainte de ovulatie, cu 2-3 zile, iar cantitatea acestora creste
  • Apar crampe sau dureri abdominale laterale, cand ovarele sunt pregatite de ovulatie
  • Apare o sensibilitate la nivelul sanilor, acestia sunt chiar mai durerosi, inainte sau dupa ovulatie
  • Temperatura bazala se modifica. Acesta fiind principalul indiciu pentru depistarea ovulatiei.

Citeste despre: Test de ovulatie pozitivTest de ovulatie barzaTest de ovulatie digitalTest de ovulatie onlineTest de ovulatie OviewTest de ovulatie pret

Test de ovulatie barza

Atunci cand iti doresti sa ai un copil, testul de ovulatie barza este cel mai la indemana. Te poate ajuta sa afli exact zilele cu cele mai mari sanse de a ramane insarcinata.

Un test de ovulatie barza, cu banda, te va ajuta sa identifici cu exactitate perioada cea mai fertila din luna. Testul de ovulatie barza este un test care se face rapid, precis si simplu, depistand prezenta hormonului luteinizat in urina. In maximum cinci minute poti afla care este cea mai fertila perioada de conceptie, cu o precizie de 99%.

Testul de ovulatie barza  se foloseste colectand urina intr-un recipient curat si uscat. Se va introduce banda in urina pentru maximum trei secunde iar rezultatul final se poate afla dupa cinci minute. Inainte de utilizarea lui este recomandat sa citesti cu atentie instructiunile de folosire.

 

Test de ovulatie digital

Testul de ovulatie digital te ajuta sa afli exact sansele de a concepe un copil pe cale naturala, identificand cele doua zile fertile din cadrul fiecarui ciclu menstrual. Cu ajutorul unor astfel de teste de ovulatie digitale sunt masurate modificarile valorilor unui hormon cheie al fertilitatii, hormonal luteinizat. Este o metoda mai exacta decat cea a calendarului sau a temperaturii vaginale si ofera rezultate clare pe un afisaj digital. Exista mai multe tipuri de teste de ovulatie digitale:

 

Test de ovulatie digital pe baza de urina

Testul de ovulatie digital, pe baza de urina este usor de utilizat si ofera o acuratete de 99%. Cu ajutorul afisajului digital, testul este mai usor de interpretat. Daca nivelul hormonului luteinizat este ridicat, pe eranul testului de ovulatie digital este afisata o fata vesela, iar daca rezultatul este negativ va aparea un cerc gol. Exista teste de ovulatie digitale, asemanatoare celor de sarcina si au la baza utilizarea pe baza de urina, exact ca la testul de sarcina.

 

Test de ovulatie digital cu saliva

Exista si teste de ovulatie digitale, care folosesc un mini-microscop cu aplicatie iOS/Android, ce utilizeaza saliva, in locul urinei,  pentru depistarea perioadei fertile. Mini-microscopul functioneaza ca orice alt microscop, doar ca este mai mic. Cauta structuri de cristalizare in saliva uscata, care apar in perioada de ovulatie, marind de pana la 54 de ori saliva uscata, pusa in recipient, pentru a vedea cristalele de saliva, aparute ca urmare a procesului de ovulatie. Acestea sunt 100% naturale, igienice si usor de folosit.

Testele de ovulatie digitale vin in ajutorul tau pentru a ramane insarcinata, determinand fertilitatea simplu si eficient, cu o acuratete de 95-99%. In plus, ele pot fi folosite in orice moment al zilei, o perioada nelimitata de timp.

 

Test de ovulatie online

Doresti sa ramai insarcinata, dar preferi metoda testelor de ovulatie online? Calendarul ovulatiei online este cel care iti poate arata care sunt cele mai bune momente pentru a incerca sa ramai insarcinata. Testele de ovulatie online sunt usor de facut si comode, in acelasi timp.

Ovulatia este acea perioada in care ovarele ellibereaza un ovul si se produce in preajma zilei a 14-a a  unui ciclu menstrual regulat. Fertilitatea este maxima la ovulatie. Ovulul poate supravietui aproximativ 24 de ore dupa eliberare, iar spermatozoizii rezista pana la cinci zile la nivelul tractului genital. Astfel, spermatozoizii existenti la nivelul tractului genital feminin, cu cateva zile inainte de ovulatie, pot fertiliza ovulul eliberat.

Pentru a depista cu exactitate acest moment, poti folosi un test de ovulatie online sau un calculator de ovulatie.

Pasii cei mai importanti pe care trebuie sa-i urmezi pentru eficienta acestui test sunt:

– Introducerea datei corespunzatoare primei zile a ultimei menstruatii sau prima zi de sangerare a ciclului menstrual.

– Se introduce durata uzuala a ciclurilor menstruale sau durata in zile a unui ciclu menstrual.

Un astfel de test de ovulatie, facut cu ajutorul unui calculator online, iti indica zilele fertile pentru luna in curs.

Pentru a determina durata unui ciclu menstrual, numara zilele cuprinse intre prima zi a ciclului menstrual (ziua 1, cand apare sangerarea) si ziua dinaintea urmatoarei sangerari menstruale. Nu toate femeile au ciclul menstrual de 28 de zile.

Daca vrei sa iti calculezi perioada fertila, foloseste calculatorul de ovulatie pe care ti-l punem la dispozitie aici: calculator de ovulatie

 

Test de ovulatie Oview

Cele mai favorabile doua zile de ovulatie pot fi identificate si cu ajutorul unui test de ovulatie oview. Acest test de ovulatie este asemanator testului de sarcina si foloseste urina pentru depistarea ovulatiei.

Ovulatia este acel proces de rupere a unui folicul dominant, de unde se va elibera ovulul. Ovulatia nu apare la fiecare ciclu si este, de obicei, o perioada scurta in care ovulul eliberat poate fi fecundat.

Cu ajutorul testului de ovulatie oview se identifica varful de concentratie al hormonului luteinizat, ceea ce inseamna ca in urmatoarele 24 de ore, pana la 48 de ore este perioada de ovulatie.

Pentru un rezultat cat mai sigur, efectuati testul de ovulatie oview intre orele 10 si 20, in fiecare zi facand testul in acelasi interval orar. Este important sa nu se faca la prima urina a zilei, sa nu fi urinat cu patru ore inainte, ori sa nu fi baut prea multe lichide inainte de efectuarea testului. In cazul in care nu apare nicio liniuta pe banda de test, dupa primele cinci minute, rezultatul nu este valabil si trebuie repetat testul cu o banda noua.

 

Test de ovulatie pret

Daca iti doresti sa ramai insarcinata, insa nu stii cand este perioada cea mai fertila pentru a actiona, cumpara un test de ovulatie la preturi avantajoase.

Cu ajutorul unui test de ovulatie poti afla exact cand este momentul cel mai potrivit pentru a intretine relatii sexuale, pentru ca sansele sa devii mamica sa fie mai mari.

In functie de testul de ovulatie pe care il cumperi, pretul poate diferi. Preturile unui test de ovulatie pornesc de la cativa lei si pot ajunge pana la cateva sute de lei. Cel mai ieftin test de ovulatie este cel tip banda si costa cca 8 lei.  El poate fi facut la fel ca oricare alt test de ovulatie, in orice perioada a zilei, considerate fertile, usor, repede si eficient. Ofera o precizie de 99, 9% si determina cele mai bune doua zile pentru conceptie.

Unul dintre cele mai scumpe teste de ovulatie de pe piata costa aproximativ 200 de lei si este considerat ca fiind cel mai calitativ de pe piata. Este un test digital care utilizeaza saliva in locul urinei, pentru determinarea perioadei fertile. Are la baza un mini-microscop pentru detectarea perioadei fertile.

Comments are closed.