Home Copii Bebelusi Top 10 sfaturi pentru amenajarea camerei bebelusului

Top 10 sfaturi pentru amenajarea camerei bebelusului

8 minute de citit

Tocmai ce ati aflat ca asteptati un bebelus? Sau pur si simplu ati intrat in ultimul trimestru de sarcina si bebe asteapta sa vina pe luma? Sau pur si simplu planuiti sa decorati camera bebelusului, dar nu stiti sigur de unde sa incepeti? Iata 10 sfaturi de top pentru a va ghida si inspira cand vine vorba de camera unui nou-nascut.

1. Fiti practica

Daca puteti, alegeti o camera linistita aproape de dormitor, astfel incat sa nu fie nevoie sa mergeti departe noaptea. Asigurati-va ca o camera rece are incalzire adecvata si o camera calda are o ventilatie buna. Recomandat ar fi si angajarea unui instalator autorizat pentru a verifica instalatia termica si a aerisi caloriferele, in special daca bebe se va naste in perioada de toamna-iarna.

Daca ferestrele lasa sa intre multa lumina, aceasta poate fi in detrimentul somnului noaptea. Insa daca montati jaluzele pentru a mentine camera intunecata, bebelusul va dormi din ce in ce mai multe ore.

2. Fiti consecventa

Stilul dvs. de acasa este traditional, contemporan sau un pic din asta si putin din asta? Asigurati-va ca designul camerei bebelusului reflecta stilul si decorul pe care l-ati ales pentru restul casei. In acest fel, nu va arata diferit si nu va fi nevoie sa renovati toata casa. Daca aveti nevoie de sfat profesionist, o firma zugraveli va poate ajuta sa definitivati stilul potrivit camerei si chiar sa o zugraviti in stilul dorit.

3. Creati-va propriul mood board

Cautati idei online si in reviste si combinati-le pe cele pe care le iubiti pentru a crea un mood board. Folositi-l pentru a va alege culorile, pentru a va mentine ideile concentrate si pentru a va uni tema.

4. Pastrati totul simplu

Cu toate mobilele si accesoriile superbe pentru camerele de copii, este usor sa treceti multe aspecte cu vederea. Deci, ganditi-va ami degraba la un stil prietenos pentru copii, nu copilaresc.

Pastrati-l simplu si decideti asupra unei singure focalizari pentru camera din timp – ar putea fi o piesa de mobilier sau o lucrare de arta. Daca alegeti un fundal neutru si combinati accesorii adecvate varstei, probabil ca nu va trebui sa redecorati la fiecare cativa ani.

5. Alegeti culori moi, linistite

Ganditi-va sa folositi culori calme si hranitoare. Cand bebelusul va creste, va avea propriile idei despre dormitorul sau, asa ca alocati-va acest timp special pentru a va gandi la ceea ce va face sa va simtiti relaxat. Cu cerintele unui nou-nascut, cele mai multe mame au nevoie de calm mai mult decat orice.

6. Alegeti un decor adaptabil

Tineti cont de cat de mult timp va dura pana bebelusul va creste. Este posibil ca imaginea de fundal cu carti de povesti sau personaje de desene animate sa fie nevoita sa fie schimbata in cativa ani daca copilul decide ca este interesat de altceva sau crede ca este copilaresc. Autocolantele de perete sunt o alternativa ieftina, usoara si usor de scos cand copilul dumneavoastra creste.

7. Gandeste-te la siguranta

Daca cumparati un patut, acesta trebuie sa respecte standardele de siguranta. Trebuie sa va asigurati ca patutul este suficient de adanc, nu are decupaje sau trepte si ca barele sunt la distanta corecta.

Creati o zona sigura in jurul patutului pozitionandu-l departe de ferestre, incalzitoare, lampi, decoratiuni de perete si cabluri. Pastrati mobilierul pe care bebelusul dvs. ar putea sa-l urce departe de patut. Iar pentru siguranta sporita, angajati un electrician care sa verifice toate prizele si intrerupatoarele din locuinta. Astfel veti sta linistita ca niciun aparat din casa nu va provoca flame sau cauza scurt-circuit.

8. Alegeti mai intai piesele cheie

Suna ciudat, dar este o idee buna sa va decideti asupra pieselor de mobilier inainte de a incepe decorarea. Parintii aleg adesea culorile mai intai, dar este mai usor si mai ieftin sa asortati vopseaua, tesaturile si tapetul la piesele cheie de mobilier.

9. Forma si functia echilibrului

Partea dificila a proiectarii camerea bebelusului este asigurarea faptului ca este totul practic si usor de utilizat. Retineti dimensiunea camerei, modul in care va fi folosita si pentru cat timp va fi camera copilului si proiectati-o pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra.

10. Ganditi creativ!

Doar pentru ca mobilierul si accesoriile nu sunt specifice camerei bebelusului nu inseamna ca nu le puteti folosi. Acelasi lucru se poate spune si despre tapet, tesaturi si autocolante de perete. Alegeti elementele si culorile care va plac.

Accesati culoarele de vopsea din magazinul local pentru inspiratie si idei – este posibil sa gasiti un amestec de culori la care altfel nu v-ati fi gandit. Amintiti-va, cel mai bine este sa evitati sa faceti zugraveli atunci cand sunteti gravida.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Irina Stroe
Incarca mai multe articole in Bebelusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citeste si...

Cum să ai grijă de dantura copilului tău: Sfaturi și trucuri pentru o igienă orală sănătoasă

Igiena bucală are o influență majoră asupra sănătății generale a organismului, deoarece di…