Home Copii Timpul petrecut cu familia ii face pe copii mai fericiti

Timpul petrecut cu familia ii face pe copii mai fericiti

3 minute de citit

Copilaria, perioada din viata fiecaruia la care ne raportam cel mai des si de care depinde intreaga noastra viata. Daca in copilarie am fost fericiti alaturi de familie si am trait intr-o atmosfera placuta iar parintii au avut o relatie frumoasa, bazata pe dragoste si respect reciproc, copilaria a fost o perioada minunata care ne va lipsi si in care vom simti nevoia de a evada din cand in cand.

 Autor: Claudia Ilies

Dar, in prezent, obligati sa isi respecte obligatiile de la munca, parintii dispun de mai putin timp pentru a petrece alaturi de copii. Serviciul nu le permite intotdeauna sa ajunga la cina, pentru a lua masa impreuna.

Pentru a descoperi cum ii afecteaza pe cei mici aceasta lipsa de timp, s-au efectuat studii la care au participat mai multi copii. Iar acestia  au raspuns ca sunt mai fericiti daca pot lua cina impreuna cu mama si tatal sau de cel putin trei ori pe saptamana. De asemenea, studiul sugereaza ca copiii sunt mai fericiti daca mama lor este implinita in mariaj, impactul relatiei dintre mama si tata asupra copilului fiind extrem de importanta.

Cu cat mai mult timp petrec copiii alaturi de familie, cu atat sunt mai linistiti si mai fericiti.
“Contrar credintei populare, copiii nu isi doresc sa-si petreaca mai tot timpul in fata televizorului sau jucand jocuri video”, spune Dr. Maris Iacovou de la Universitatea din Essex, Marea Britanie. “Am constatat ca au fost mai fericiti atunci cand au putut interactiona cu parintii lor sau fratii si surorile.”

Potrivit studiului, cei mai fericiti copii locuiau cu ambii parinti biologici si nu aveau un frate sau o sora mai mica.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Copiii sunt stresati din cauza inceperii noului an scolar? Iata cum ii poti ajuta

Indiferent de varsta, starea de sprit a copiilor poate fi grav afectata din cauza noului a…