Home Copii Bebelusi Alimentatie Sterilizarea biberonului

Sterilizarea biberonului

3 minute de citit

Inainte de a proceda la sterilizare, biberonul trebuie sa fie bine spalat cu apa calda, astfel incat sa nu ramana niciun strop de lapte pe peretii sau pe fundul biberonului. Pentru asta, trebuie sa utilizezi o perie speciala.

Autor: Claudia Ilies

Laptele reprezinta un teren propice dezvoltarii rapide a bacteriilor. Imediat ce bebelusul a terminat de baut laptele, sticla trebuie cel putin clatita cu apa calda si mai tarziu spala-o cu detergent si cu ajutorul periei. Clateste apoi bine sticla cu apa rece, pentru a indeparta toate urmele de detergent. Ar fi inutil sa sterilizezi o sticla care nu este indeajuns de curata. Nu uita sa speli periodic si peria cu care freci sticla.

Este foarte important sa sterilizezi toate obiectele care servesc pentru alimentatia micutului tau: biberoane, tetine, capace etc., precum si toate obiectele pe care copilul le baga in gura (suzeta, inelul pentru dentitie si jucariile).

Sterilizarea reprezinta modalitatea prin care prevenim raspandirea bacteriilor si a germenilor, pentru a proteja bebelusul impotriva infectiilor. Specialistii recomanda sterilizarea pana la varsta de 6 luni. Dupa ce trece aceasta perioada, copilul incepe sa isi foloseasca mainile, ducand la gura tot ce poate.

Metode de sterilizare

Sterilizarea la cald, prin fierbere sau aburi

Metoda traditionala presupune fiarberea sticlelor in apa calda, timp de 20 de minute. Atentie, in cazul tetinelor, nu trebuie depasite 10 minute, pentru a depasi distrugerea acestora.

Aceasta metoda este rapida, eficienta si economica. Dupa sterilizare, aveti grija sa scurgeti bine sticla de apa.

Sterilizarea la rece

Aceasta metoda presupune utilizarea unor comprimate efervescente pe baza de clor care se lasa se se dizolve intr-un vas cu apa rece, conform instructiunilor. Apoi se scufunda sticlele in solutie, pentru timp de 30 de minute. Dezavantajul acestei metode este mirosul de clor care ramane imprimat.

  • Stresul nasterii influenteaza laptele matern

    Laptele matern contine diferite tipuri de bacterii care evolueaza in cursul lunilor. Acest…
Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in Alimentatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

6 sfaturi pentru alegerea unui babynest

Un babynest este un suport de dormit pentru nou nascuti. Este ideal pentru a sustine bebel…