Sfarsitul zilei poate reprezenta o perioada dificila pentru bebelusi, care se pun pe plans si pare ca nimic nu-i poate convinge sa se calmeze. Iata cateva sfaturi pentru a-i ajuta sa adoarma cu usurinta.
Autor: Claudia Ilies
Respecta in fiecare seara acelasi ritual, aceleasi gesturi si la aceeasi ora. Acestea il vor ajuta sa intre mai usor in starea de relaxare necesara trecerii pe taramul viselor. Daca vei introduce gesturi noi, care ii vor face placere, ai grija sa le repeti in fiecare dintre serile urmatoare.
Copilul tau va adormi mai repede daca, inainte de a-l aseza in patut vei rostogoli o sticla cu apa fierbinte, care va incalzi asternuturile, creeand astfel un loc care va emana caldura.
Fii atenta la micile semnale pe care el ti le transmite cand i se face somn: isi freaca nasucul si ochisorii. Atunci este momentul ca el sa faca nani!
Desi pare destul de ciudat, unii bebelusi se opresc din plans si se calmeaza la auzul unui zgomot produs de aparatele casnice: umidificatorul, ventilatorul de tavan sau masina de spalat. Este bizar, dar poti incerca sa descoperi daca si al tau are astfel de preferinte.
Micutul tau adoarme cu usurinta daca il tii in brate, dar imediat ce l-ai pus in patut se trezeste? Incearca sa il culci in patut, dar invelit cu un pulover care sa pastreze mirosul tau.
Daca ti se pare ca este mai tot timpul nervos si iritat, trebuie sa faceti impreuna cat mai multe plimbari afara. Aerul exterior il va obosi si calma, in acelasi timp.
Apeleaza la muzica pentru relaxare: muzica clasica poate avea un efect miraculos. De asemenea, poti incerca muzica gen New Age care contine cantat de pasarele, pescarusi, sunete din natura sau melodii cantate la flaut, pian sau harpa. Aceste melodii sunt repetitive si pot crea o stare hipnotica, ajutandu-l sa treaca pe Taramul Zanelor.
Aseaza-i in patut si jucaria de plus preferata, alaturi de care se va relaxa mai usor. Ramai in preajma, in cazul in care prezenta ta il va ajuta sa adoarma sau daca va avea nevoie de alte gesturi pentru a se calma.