Home Copii Bebelusi Sfaturi de hranire pentru bebelusii cu colici

Sfaturi de hranire pentru bebelusii cu colici

2 minute de citit

Colicile, durerile puternice de abdomen care pot aparea in prima luna de viata a copilului, pot fi intretinute sau chiar provocate de alimentatie. Prin urmare, inainte sa apelezi la tratamente contra colicilor, asigura-te ca respecti toate regulile pentru hranirea corecta a bebelusului.

1. Nu supraalimenta copilul 

Ca si la adulti, supraalimentarea duce la crampe abdominale si balonare. La bebelusi, supraalimentarea se poate face cu usurinta daca nu masuram exact cantitatile de alimente pe care le oferim copilului.

2. Ragaitul frecvent intre mese poate ajuta la reducerea gazelor

Atunci cand bebelusul bea lapte din biberon poate inghiti si o mare cantitate de aer, daca nu are biberonul potrivit. Un biberon cu orificiu de scurgere prea mic il va face pe bebe sa inghita mai mult aer, din cauza efortului suplimentar necesar pentru a trage suficient lapte.

3. Elimina alimentele alergene unul cate unul

Laptele, graul, ouale, dar si alte elemente din alimentatia ta pot fi alergene pentru bebelus. Astfel ca, daca alaptezi si bebelusul tau are colici, cel mai bine ar fi elimini alimentele alergene unul cate unul, pentru a exclude orice cauza posibila.

4. Schimba formula de lapte

Daca folosesti formule de lapte pentru hranirea bebelusului, adreseaza-te medicului cu privire la trecerea pe o formula de lapte hipoalergenica.

5. Investeste in biberoane dovedite a fi mai bune pentru bebelusii cu colici

Pe piata exista mai multe tipuri de biberoane anti-colici. Acestea folosesc sisteme prin care se mentine tetina plina in orice moment. Astfel, cand va trage bebelusul din biberon va avea un flux constant de lapte si nu va mai inghiti aer.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Bebelusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Jocurile si bucuria la ele acasa

In saptamana 25-30 noiembrie, Colegiul National “Elena Cuza” din Bucuresti, a gazduit un a…