Home Copii Sfatul specialiștilor: locurile de joacă influențează capacitatea copiilor de a socializa

Sfatul specialiștilor: locurile de joacă influențează capacitatea copiilor de a socializa

4 minute de citit

Pentru cei mai mulți dintre noi, socializarea are loc în colectivitate, la grădinițe, școli sau serviciu. Pentru copii este vital ca aceștia să își dezvolte abilitățile încă de mici, astfel că specialiștii ne recomandă să le permitem acestora să socializeze și, mai mult decât atât, să îi ajutăm prin a-i duce la locuri de joacă adecvate vârstei lor.

Află din acest material de ce este benefic jocul pentru dezvoltarea copiilor, dar și ce avantaje aduce joaca la nivel de socializare și dezvoltare personală.

Joaca este un mod bun de a interacționa

Atunci când duci copilul la un loc de joacă, acesta are posibilitatea de a se întâlni și cu alți copii de vârste similare, cu care poate interacționa. Dincolo de interacțiunea prin joc, este important și faptul că cei mici își perfecționează vorbirea și abilitatea de a conlucra cu ceilalți.

Este așadar important ca părinții să aleagă locuri de joacă în care copiii să se poată simți în largul lor, fără ca dezvoltarea să le fie îngrădită. Un astfel de loc de joacă este The Clouds- spațiu petreceri copii sector 1, un loc unde poți găsi cele mai creative jocuri și activități pentru copii.

În plus, tot aici distracția nu se oprește niciodată, nici măcar atunci când sunt necesare pauzele pentru hrană, deoarece în cadrul acestui loc de joacă există un mic spațiu tip bistro, unde sunt pregătite diverse preparate, grație măiestriei bucătarului Chef Ovidiu M. Astfel, ai garanția că cel mic se distrează și socializează, fără a fi nevoiți să întrerupeți joaca atunci când apare nevoia de hrană.

Joaca este un mod bun de a cunoaște lumea

Specialiștii afirmă de asemenea că prin joacă cei mici învață să deprindă anumite aptitudini. Atenția, creativitatea și abilitatea de a soluționa situații dificile sunt aspecte prioritare în copilărie, deoarece ele au implicații mai târziu, în viața de adult.

La un loc de joacă copilul învață să relaționeze cu ceilalți și să deprindă aptitudini cu mult mai ușor decât ar facea acasă, alături de părinți.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Irina Stroe
Incarca mai multe articole in Copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citeste si...

Ugg – incaltamintea de iarna perfecta pentru copii

Odata cu sosirea sezonului rece devine prioritara gasirea incaltamintei potrivite pentru c…