Saptamana 26 de sarcina

Bebelusul are acum 23-25 cm si 850-1050 de grame. Conexiunea dintre viata uterina si cea extrauterina este destul de puternica, astfel ca micutul ar putea fi afectat de ceea ce se intampla in exterior. Spre exemplu, deoarece bebe incepe sa perceapa sunetele venite din exterior, zgomotele puternice ar putea sa ii dauneze bebelusului. Tocmai de aceea, ar trebui sa discuti cu medicul tau daca mediul in care lucrezi sau locuiesti este prea zgomotos.

Bebe creste repejor si corpul lui sufera o multime de modificari care il pregatesc pentru viata extrauterina. Plamanii continua sa se dezvolte, pregatind bebelusul pentru respiratie, iar tesutul adipos se ingroasa pentru a apara organismul in mediul extrauterin. Pielea sa este rosiatica, iar venele sunt usor de observat. Bebe e sensibil la lumina si poate constientiza prezenta sau absenta acesteia chiar daca este in uter.

De asemenea, unghiile, genele si sprancenele sunt formate si continua sa creasca pana la venirea bebelusului pe lume.

In ceea ce priveste mama, durerile se  intetesc si sunt cauzate de cresterea bebelusului. Dureri de spate, dureri pelvine si chiar durere in parti sau coaste sunt cele mai intalnite si pot fi calmate prin schimbarea pozitiei mamei sau prin plimbari scurte. Miscarea mamei il va determina si pe bebe sa isi schimbe pozitia si, astfel, sa scada presiunea in zona dureroasa si, implicit, sa dispara durerea.

Citeste mai multe despre saptamana de sarcina care te intereseaza

Alege o saptamana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *