Saptamana 14 de sarcina

In trimestrul al doilea de sarcina are loc cresterea copilului doar in greutate si lungime. In aceasta saptamana fatul cantareste 30-40 de grame, cresterea devenind tot mai proportionala.  Acum sexul copilului este usor de identificat. Bebelusul incepe sa isi foloseasca reflexele, de aceea devine mai activ. Pentru a nu afecta sanatatea copilului este esential sa evitati sa consumati tot ce trece prin placenta, precum tutun, cafea, alcool, droguri.

Tot acum uterul va continua sa creasca. Copilul se mareste, la fel si greutatea gravidei, vergeturile continua sa apara pe sani, coapse, abdomen, brate. De asemenea, constipatia determina aparitia de hemoroizi, lucru care se intalneste des in perioada de sarcina.

Taticul bebelusului ar trebui sa isi incarce bateriile, fiindca acum incepe maratonul dupa alimentele preferate ale mamei. Consumul de fructe si legume este necesar in aceasta perioada, iar grasimile trebuie eliminate din alimentatia dumneavoastra. Atata timp cat faceti exercitii fizice, plimbari si aveti parte de relaxare, sarcina va decurge normal. Va recomand ca de fiecare data cand aveti un control la orice clinica, sa precizati ca sunteti insarcinata.

Citeste mai multe despre saptamana de sarcina care te intereseaza

Alege o saptamana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *