Home Mama si tata Mamici Sarcina Saptamana 13 de sarcina

Saptamana 13 de sarcina

1 minute de citit

Putem spune ca fatul se dezvolta foarte repede, daca luam ca exemplu saptamana 7 cand era pe jumatate cat este acum, 6-8 cm si 15-20 grame. Daca pana acum capul a crescut mai mult, fiind cam jumatate din corp, de acum incolo corpul va fi cel care va creste incontinuu. Tot acum a sosit si momentul cel mai asteptat, puteti afla ce sex are copilasul.

Aceasta saptamana da startul trimestrului al doilea in care sarcina devine din ce in ce mai vizibila. Talia pe care o aveati odata, acum nu mai exista, iar schimbarea de greutate se accentueaza.

Din cauza maririi uterului, se resimte disconfort abdominal. Si lungirea ligamentelor ce sustin uterul, provoaca dureri ascutite, dar de mica durata.

Schimbari semnificative apar si la nivelul uterului, acestia se dezvolta datorita cresterii nivelului de estrogen si progesteron.

Inca o veste rea poate apare in aceasta saptama, si anume cea in legatura cu aparitia vergeturilor la nivelul sanilor, coapselor, burtei si bratelor. Aceste vergeturi sunt intalnite la 90% dintre gravide.

Citeste mai multe despre saptamana de sarcina care te intereseaza

Alege o saptamana

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Cum trec femeile insarcinate peste epidemia de COVID-19 si gripa

Situatia actuala privind aparitia si raspandirea virusului COVID-19 a generat o schimbare …