Regimul care trebuie adoptat daca apare hipertensiunea in timpul sarcinii

Sarcina este o perioada speciala pentru o femeie si aduce multe modificari in corpul acesteia. Gravidele se pot confrunta cu suferinte noi, care nu le-au afectat inainte. Printre acestea se numara si hipertensiunea. Pe langa medicatia prescrisa de medic, o schimbare in felul de viata al gravidei se impune.

Autor: Claudia Ilies

Este util un regim in timpul sarcinii?

Hipertensiunea arteriala este o boala care poate avea consecinte grave din cauza presiunii prea mari exercitate de sange pe artere. Acestea se pot rupe si provoca un accident cerebral sau pot genera o suferinta renala acuta, asa ca este foarte important sa ne ingrijim impotriva hipertensiunii. Si cum majoritatea medicamentelor sunt interzise in timpul sarcinii, dieta ramane singura solutie.

Dieta scazuta in sodiu

Cea mai sigura metoda de a lupta impotriva hipertensiunii este sa adopti un regim cu un consum redus de sare. De fapt, sarea este responsabila pentru retentia apei care cauzeaza hipertensiune.

Cea ce trebuie sa faci este sa nu mai adaugi sare in preparatele tale si sa eviti consumul celor bogate in sare, adica peste si crustacee de mare, mezeluri (sunca, carnati, salam), branzeturi. Ai grija cu produsele congelate, care pot contine multa sare pentru conservare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *