Home Nume de fete

Nume de fete

Nume de fete

Te-ai intrebat vreodata daca ar conta ce nume porti si ce semnifica acesta? Semnificatia numelor este extrem de importanta, indiferent de ce nume de fete porti. Numele fiecareia dintre noi are influente asupra destinului. In vremurile noastre, mamele tind sa aleaga nume de fete rare si nume de fete deosebite. In trecut, alegerile se bazau foarte mult pe nume de fete biblice, care pot fi sarbatorite in fiecare an odata cu numele de sfinti. Indiferent de ce nume de fete alegi, rare sau nume de fete romanesti, trebuie sa stii care este semnificatia numelui. Mai jos poti afla mai multe despre semnificatia unor nume de fete cum ar fi: semnificatia numelui Alexandra, semnificatia numelui Cristina, semnificatia numelui Mihaela, semnificatia numelui Ioana, semnificatia numelui Bianca.

Nume de fete

Nume de fete

Nume de fete biblice

Numele biblice sunt inca destul de apreciate si multe mamici doresc un astfel de nume pentru fetita lor. In general, cand ne gandim la nume de fete biblice ne gandim la faptul ca suntem un popor crestin si dorim sa ducem mai departe credinta, chiar prin numele copilului. Si, de cele mai multe ori, alegem nume de fete romanesti. Cand rostim nume de fete biblice avem sentimente de securitate sentimentala si simtim ca acel  nume de sfant ne va proteja fetita. In general, nume de fete biblice sunt alese impreuna cu alte nume de fete rare sau cu nume de fete deosebite, pentru a conferi unicitate copilului nostru.

Cele mai raspandite nume de fete biblice: Eva, Ioana, Iris, Ana, Gabriela, Alexandra, Eden, Aurora, Maria, Magdalena, Ileana,  Elena, Andreea, Cristina.

Nume de fete rare

Desigur, fiecare copil este unic. Exista uneori situatii in care parinti doresc pentru fetita lor un nume mai special si cauta nume de fete rare. Isi doresc asa pentru ca fata sa atraga atentia atunci cand cunoaste o persoana, dar sa se simta si ea speciala si remarcata in orice situatie. Esti si tu o viitoare mamica si cauti nume de fete rare?

Iata cateva idei de nume de fete rare: Agnes, Ania, Abelia, Agata, Gladis, Alima, Indira, Ignacia, Gizeh, Freira, Noelia, Migina, Neena, Tessa, Sophia, Sasha, Zina, Zandra, Iolanda, Fabiana, Carina, Clara, Dalia, Tania, Paloma, Lara.

Nume rare de fete – considerate a fi la moda

Exista unii parinti care doresc sa iasa in evidenta si sa asigure copiilor lor o pozitie avantajoasa inca de la rostirea pentru prima data a numelui. Tocmai de aceea, ei se chinuie sa aleaga nume rare, care nu sunt folosite si care pot frapa cu o simpla rostire.

Cataleya – este unul dintre aceste nume. El semnifica tot un nume cu accent floral, fiind de origine columbiana, acolo unde defineste un soi de orhidee. Este un nume deosebit, iar fata ce va purta acest nume se presupune ca va fi extrem de independenta. Acest nume semnifica libertatea, dorinta de dezvoltare in voie, de inflorire permanenta.

Anastasia – este un nume care a mai fost folosit, insa este destul de rar. La prima vedere pare a fi un nume englezesc, insa specialistii spun ca originea numelui este greceasca, el semnificand reinvierea. Este un puternic nume religios, astfel semnificand nemurirea, puritatea si smerenia. O fata pe care o cheama Anastasia va avea o tarie sufleteasca de neclintit.

Sophie  – a fost adaptat in romana la numele Sofia sau Sophia si semnifica un nume rece in aparenta. Pare ca fata care va purta acest nume va fi extrem de retrasa. Asta deoarece numele semnifica sensibilitatea si timiditatea. Insa in acelasi timp, intuitia este o caracteristica principala sugerata de acest nume. Sophie va da mereu dovada de curaj si va infrunta toate greutatile vietii cu ardoarea de a reusi.

Daca tot suntem la capitolul nume de fete rare, te-ai gandit vreodata ce nume amuzante de fete exista? Ce spui de urmatoarele nume, le-ai alege pentru fetita ta? Aglaia, Esmeralda, Jimena, Andaluzia.

Nume de fete deosebite

Daca nu te incanta nici nume de fete rare si nici nume de fete biblice si in niciun caz nume amuzante de fete, atunci cel mai probabil cauti nume de fete deosebite. Exista nume de fete frumoase, pe care si atunci cand le pronunti iti aduc cu drag aminte de persoana care il poarta. Un nume de fata special poate fi o alegere potrivita pentru orice mamica ce isi doreste tot ce e mai frumos pentru fetita ei.

Exemple de nume de fete deosebite: Alessia, Alice, Adela, Aida, Andra, Anca, Beatrice, Bianca, Carolina, Carla, Corina, Catalina, Celia, Diana, Ema, Iulia, Livia, Maia, Nicole, Patricia, Otilia, Raisa, Sonia, Tania, Veronica.

Nume de fete romanesti

Este momentul in care ne intoarcem tot la origini. Ce poate fi mai frumos decat o fata care are un nume romanesc? De cele mai multe ori este o alegere simpla si rapida pentru mamicile care isi doresc sa pastreze traditia pe mai departe, poate pe cea din familie.

Nume de fete romanesti pe care le poti alege pentru fetita ta: Alina, Ioana, Maria, Adela, Aureliana, Angela, Andreea, Anca, Camelia, Domnica, Dumitra, Cornelia, Codruta, Constanta, Florina, Gabriela, Geanina, Gratiena, Georgiana, Liliana, Laura, Silvia, Ruxandra, Valentina, Violeta.

Nume clasice de fete – ce nume au ales cei mai multi romani pentru fetele lor?

Cu siguranta ai in anturajul tau cel putin unul dintre aceste nume. Ele sunt fetele ce poarta numele clasice, pe care romanii le-au adorat inca din vechime.

Madalina – este unul dintre cele mai intalnite nume de fete din Romania. El semnifica adaptabilitatea, dar si curiozitatea. O fata pe care o va chema Madalina se pare ca va fi intotdeauna activa, doritoare sa cunoasca mai mult. Este un nume serios, plin de demnitate, iar cea care il poarta se va stradui mereu sa impresioneze.

Andreea – acesta este un alt nume extrem de comun in Romania. Fetele ce poarta numele de Andreea sunt de obicei foarte hotarate. Sunt deseori masculinizate, deoarece reprezinta o vointa de fier si o seriozitate sobra. Sunt extrem de active si vor mereu sa fie in centrul atentiei. Totusi, au si o latura pasiva, timida si extrem de sensibila.

Aceste nume frumoase de fete pot fi o alege potrivita pentru fetita ta mai ales atunci cand te afli in impas sau iti doresti un nume romanesc si nu niste nume de fete rare sau nume de fete deosebite. Mai departe poti vedea care este semnificatia celor mai  frumoase si folosite nume de fete.

Semnificatia numelui Maria

Numele Maria este unul dintre cele mai frumoase si intalnite nume pentru fete. In limba ebraica Maria inseamna „cea iubita” sau „cea indragita”. Este unul dintre acele nume de fete biblice foarte raspandite si folosite mai ales de persoanele foarte credincioase. Semnificatia numelui Maria nu este deloc una simpla.

Numele Maria semnifica prietenie, loialitate, bunatate si cautarea permanenta de contact cu oamenii din jur. Atunci cand te gandesti la semnificatia numelui Maria mai trebuie sa stii ca inspira si multa munca, ceea ce o va duce pe orice fata care poarta numele Maria pe culmele succesului profesional.

Semnificatia numelui Alexandra

Semnificatia numelui Alexandra are chiar origini grecesti. Numele de Alexandra se refera la aparator, la a apara si a proteja. Alexandra este o femeie foarte puternica, cu un caracter la fel de puternic. Semnificatia numelui Alexandra este una aparte. Alexandra se asociaza foarte mult cu ambitie si curaj, dar si cu un suflet mare, fiind  totodata darnica. Alexandra este un nume predestinat sa conduca, un nume de invingator.

Semnificatia numelui Cristina

In limba latina semnificatia numelui Cristina se refera la „cel care crede in Hristos”. Este astfel un nume plin de credinta si de dragoste, dar si unul dintre cele mai intalnite nume din lumea crestina. Semnificatia numelui Cristina se refera la o fire secretoasa si introvertita, care are tendinta de a se izola de lumea din jur. Este o fire timida, dar odata ce si-a facut prieteni va fi un ajutor de nadejde si o fata de incredere. Numele de Cristina semnifica si o viata organizata si stabila alaturi de o familie numeroasa.

Semnificatia numelui Mihaela

Un nume foarte frecvent de fata este Mihaela. Semnificatia numelui Mihaela provine din numele ebraic Mikael care era considerat unul dintre cei mai mari ingeri sau cel care se aseamana cu Dumnezeu. Mihaela este nume care ii va aduce celei care il va purta multa putere si intelepciune, insa, in acelasi timp, este si o fire vesela si optimista.

Semnificatia numelui Ioana

Numele de Ioana provine din ebraica si se refera la „a fi milostiv”, „a avea mila”. Ioana face parte din categoria de nume de fete biblice deoarece are legatura cu divinitatea, la fel ca si acele nume de fete de mai sus. Semnificatia numelui Ioana este una deosebita: o fata cu o vointa de fier, care ar muta si muntii din loc pentru ceea ce iubeste. In acelasi timp are si o atitudine destul de rezervata fata de persoanele pe care nu le cunoaste. Ioana este o femeie simpla si naturala.

Semnificatia numelui Bianca

Legat de semnificatia numelui Bianca, acesta provine din limba italiana si inseamna „alb”, „puritate”, „stralucire”. Mai mult, numele semnifica dragostea fata de aproape. Fetele care poarta numele de Bianca sunt niste fete extrem de sociabile, placute si pasionate de arta. Viitorul lor profesional va fi in zona de creatie, insa au nevoie de multa sustinere din partea familiei pentru a prinde incredere si curaj.

Comments are closed.