Home Copii Numarul copiilor nascuti prin FIV a ajuns la 5 milioane

Numarul copiilor nascuti prin FIV a ajuns la 5 milioane

3 minute de citit

fertilizare in vitro houstonivf.net Numarul copiilor nascuti in urma procedeului de fertilizare in vitro (FIV) a ajuns la 5 milioane, anunta Dailymail.co.uk. Jumatate dintre acesti copii au venit pe lume doar in ultimii 6 ani. Astfel, numarul copiilor nascuti din sarcini realizate prin FIV este egal cu cel al statului Colorado sau al altor state.

Autor: Mihaela Dinu

Chiar daca primul bebelus a carui mama a beneficiat de aceasta procedura s-a nascut acum 35 de ani, in anul 1978, circa jumatate dintre micutii care au aparut in urma acestei proceduri s-au nascut in ultimii 6 ani.

Cercetatorii sunt de parere ca fertilizarea in vitro reprezinta un succes pe plan medical, deoarece, datorita acesteia, numarul copiilor nascuti prin FIV a ajuns la fel de mare precum populatia unor state ca Liban, Irlanda sau Colorado.

Istoria fertilizarii in vitro

Circa 180 000 de bebelusi rezultati in urma FIV se nasc anual in Marea Britanie.

Bebelusul nascut la 25 iulie 1978 nu reprezinta prima incercare, insa este prima reusita a acestui procedeu, respectiv prima sarcina prin FIV dusa la termen. Toate incercarile anterioare au dus la instalarea unor sarcini cu o durata de viata de doar pana la cateva saptamani.

Ce presupune FIV

Procedura reprezinta extragerea unui ovul din ovarul mamei si fecundarea acestuia folosind spermatozoizi ai tatalui. Ulterior, embrionul rezultat este implantat in uterul mamei.

Potrivit babycenter.com, in peste 30% din cazuri, mamicile care urmeaza procedura de fertilizare in vitro aduc pe lume gemeni.

Costuri

In Statele Unite ale Americii, pretul nei astfel de proceduri ajunge pana la cca 12500$, arata babycenter.com. Totusi, exista situatii in care anumite polite de asigurare pot sa acopere macar o parte din costuri.

In Romania, prima fertilizare in vitro este platita de stat. Astfel, cuplurile care isi doresc un copil si au epuizat optiunile de a concepe pot profita o singura data insa de gratuita pentru aceasta procedura. Totusi, marele dezavantaj este ca rata de succes pentru o astfel de procedura este destul de mica. In medie, exista sanse de 35% de a ramane insarcinata si 28% de a duce sarcina la bun sfarsit.

Foto: houstonivf.net

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

5 motive pentru care copiii nascuti primavara sunt mai speciali, conform studiilor

Primavara este anotimpul in care natura revine la viata si odata cu ea si oamenii, si viet…