Home Mama si tata Mamici Nasterea Nastere naturala sau cezariana?

Nastere naturala sau cezariana?

3 minute de citit

nou nascut nastere Cei mai multi medici si nu numai considera ca este de preferat si recomandat o nastere naturala. Multe viitoare mamici considera ca natura a reglat si a ales procese naturale care sunt net superioare procedurilor concepute de om. Tocmai din acest motiv, ar putea alege nasterea naturala. In plus, de cele mai multe ori, recuperarea se face mult mai repede in cazul nasteri naturale decat atunci cand se intervine prin cezariana.

Autor: Mihaela Dinu

Nastere naturala sau cezariana?

Motivele pentru care nasterea prin cezariana este aleasa sunt multiple si se refera, in principal,  la sanatatea mamei si a bebelusului. Printre acestea pot fi amintite: greutatea mare a bebelusul si dificultatea de a incapea prin canalul de nastere, cordonul ombilical iesit din vagin inaintea capului bebelusului ceea ce ar putea intrerupe circulatia sangelui catre copil, placenta previa, herpesul genital.

Si unele afectiuni ale mamei pot recomanda o nastere prin cezariana. Afectiuni ale ochilor sau ale sistemului cardio-vascular ar putea reprezenta motive suficiente pentru care medicul sa recomande cezariana si nu o nastere naturala.

Cum alegi intre nastere naturala si cezariana

La aproximativ 32 de saptamani de sarcina este probabil sa incepeti sa va ganditi la tipul de nastere pe care il veti avea. Vei avea o nastere naturala sau prin cezariana?

Care sunt avantaje sau dezavantejele primei metode? Dar pentru a doua? Discutati detaliat cu medicul dumneavoastra specialist si nu ezitati sa ii puneti orice intrebare.

Pentru unele mamici nasterea prin cezariana reprezinta o metoda mai putin dificila de a da nastere comparativ cu o nastere naturala, in timp ce pentru alte mamici o nastere naturala reprezinta metoda cea mai potrivita. Alegerile sunt legate atat de recomandarile medicului, cat si de preferinta viitoarei mamici.

Indiferent care este metoda preferata de viitoarea mamica, decizia privind modalitatea prin care bebe va fi adus pe lume va trebu stabilita numai impreuna cu medicul. Acesta va stabili cea mai buna metoda atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

Foto: birthconnection.com.au

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Nasterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum faci fata stresului din primele saptamani dupa nastere

Dupa perioada mai grea sau mai putin grea a sarcinii, te gandesti ca, gata, ai scapat de p…