Home Copii Muzica de copii – muzica si inteligenta copilului tau – sfatul medicului

Muzica de copii – muzica si inteligenta copilului tau – sfatul medicului

7 minute de citit

Muzica de copii este un domeniu extrem de studiat in ultimele decenii. Specialisti, medici, profesori universitare si echipe intregi de oameni de stiinta au inaintat cu studiile de specialitate in aceasta directie, incercand sa identifice cele mai potrivite genuri de muzica pentru copii, care pot ajuta la dezvoltarea intelectuala si personala a acestora.

Experimentele lui Kisilevsky cu muzica de copii mici – primele sunete pe care le percepe un copil

Expertul canadian Barbara Kisilevsky a studiat muzica de copii mici timp de multi ani. A ajuns la niste concluzii extrem de interesante in ceea ce priveste auzul celor mici, pe baza unor experimente. Spre exemplu, stiati ca un bebelus are auzul mai slab dezvoltat decat al unui adult, diferenta fiind chiar de 40db? Maturizarea auzului se petrece de abia in jurul varstei de 2 ani.

De asemenea, Barbara a aflat ca primele sunete sun percepute de fat in jurul saptamanii 30. Pana atunci, fatul este incapabil sa perceapa muzica. Muzica pentru copii este extrem de importanta in aceasta etapa. Fiecare sunet nou, ca si vocea mamei, pot determina bebelusul sa invete mai rapid limba materna.

Comunicarea prin muzica pentru copii

Muzica clasica si muzica de relaxare pentru copii pot ajuta copiii sa comunice mai usor. Vorbirea, capacitatile de a retine lucruri si chiar capacitatile motorii pot fi dezvoltate de catre bebelusi prin intermediul muzicii clasice. Dupa 8 luni de sarcina copilul va fi capabil chiar sa dezvolte preferinte pentru o anumita melodie si va fi chiar capabil sa identifice diverse genuri muzicale. Iata asadar care sunt principalele avantaje ale muzicii pentru copii.

·        Muzica pentru copii de gradinita

Cele mai benefice melodii din categoria muzica pentru copii de gradinita sunt melodiile cu animalute, plante si oameni. Copilul trebuie sa vada de la inceput care ii este locul in societate, cum poate trai inconjurat de celelalte elemente ale naturii.

·        Muzica de copii mari

Cand puiutul  tau a crescut, este timpul sa diversifici planul muzical. Muzica de copii de 7 ani poate cuprinde un playlist cu melodii cantate de instrumente, colaje de pian si viori. Copilul trebuie sa invete deja sa diferentieze sunetele si provenienta lor.

In plus, aceasta muzica de copii poate atrage copilul spre un  anumit instrument. Iar cantatul la un instrument poate dezvolta abilitatile matematice si logice ale copilului.

·        Muzica de copii de 10 ani

La 10 ani e posibil ca puiutul tau sa poata sa-si creeze deja propria muzica. Cea mai potrivita muzica de copii de 10 ani este aceea produsa de el. Se presupune ca micutul tau a a evoluat si deja stapaneste un instrument muzical.

Il poti incuraja sa cante si ii poti inregistra succesul, facandu-l sa asculte si sa imbunatateasca progresiv muzica pe care o face. Acest lucru, conform medicilor, va ajuta copilul sa dezvolte o capacitate extrem de buna de concentrare. Sfaturile medicului sunt extrem de incurajatoare in aceasta directie. Indiferent de genul muzical ales, muzica de calitate le trezeste copiilor sentimente pozitive, ii linisteste si ii ajuta sa isi dezvolte memoria, limbajul si creativitatea.

Muzica de copii – muzica si inteligenta copilului tau – sfatul medicului
Muzica de copii – muzica si inteligenta copilului tau – sfatul medicului

Alege inteligent muzica pentru copii, pentru a contribui activ la dezvoltarea acestora!

De fiecare data cand alegi muzica pentru copilul tau tine minte ca muzica pentru copii reprezinta primul pas spre intelegerea limbajului si chiar spre insusirea limbii materne. Alege inteligent si ofera-i micutului muzica de calitate, care sa-l ajute la dezvoltarea sa pe plan personal.

Sfaturile specialistilor sunt sa introducem din timp si partituri de muzica in enegleza sau in alte limbi. Copilul va avea astfel o deschidere mult mai mare spre asimilarea acelor limbi. Acest lucru il va ajuta enorm pe viitor.

Indiferent ca optam pentru muzica clasica, muzica de relaxare pentru copii, muzica de bebelusi de leagan sau orice alt tip, principiul de baza este unul simplu: trebuie sa incercam sa integram in viata celui mic cat mai multe sunete, partituri cat mai vaste si genuri muzicale din ce in ce mai complexe. In acest fel copilul se va dezvolta si va progresa intr-un mod continuu, ajungand la maturitate un adult complex, perfect armonizat cu natura, cu oamenii si cu toate cele din jurul sau.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum ajuta jucariile Montessori la dezvoltarea celor mici?

Albert Einstein a spus că „jocul este cea mai înaltă formă de cercetare”. De la o vârstă f…