Home Copii Bebelusi Muzica bebelusi – Iata ce au demonstrat specialistii. Cum percepe micutul tau muzica si cum il ajuta aceasta sa se dezvolte?

Muzica bebelusi – Iata ce au demonstrat specialistii. Cum percepe micutul tau muzica si cum il ajuta aceasta sa se dezvolte?

7 minute de citit

Cand aducem in discutie subiectul “muzica bebelusi”, de cele mai multe ori, facem legatura cu acele cantece de leagan pentru bebelusi pe care le stim cu totii si in compania carora ne-am petrecut copilaria. Fiecare parinte considera ca aceste cantece de leagan reprezinta cea mai buna muzica pentru bebelusi. Cu aceste cantece parintii din intreaga lume adorm, relaxeaza si linistesc bebelusii de fiecare data.

Insa, in cadrul unui studiu, specialistii au demonstrat ca muzica de bebelusi nu este reprezentata doar de aceste melodii. Copilul tau s-ar putea sa aiba o cultura muzicala innascuta care sa-i permita sa dezvolte anumite sentimente si sa-si cultive anumite reactii si catre alte genuri.

Muzica Mozart pentru bebelusi – cum percepe bebelusul muzica clasica?

Muzica Mozart pentru bebelusi are efecte extrem de benefice pentru copilul tau.  Specialistii au testat acest lucru, iar experimentele facute au ajuns la concluzii extrem de interesante. Efectul Mozart la copii, caci asa a fost numit in urma studiilor efectuate, demonstreaza ca bebelusii sunt receptivi la muzica inca din primele saptamani petrecute in burtica mamei. De altfel, muzica poate determina miscarea bebelusului. Iar acesta isi poate regla si ritmul cardiac in functie de notele muzicale. Tocmai de aceea este bine sa oferim un playlist generos de muzica mozart pentru bebelusi micutului. Datorita genului muzical, aceste melodii vor impune un ritm calm, vor relaxa bebelusul si il vor linisti in clipele agitate.

Muzica de adormit bebelusi  – cele mai indicate melodii pentru leagan

Specialistii spun ca pana si muzica de adormit bebelusi ar trebui sa respecte anumite criterii atunci cand este aleasa. Cele mai indicate melodii care pot ajuta la dezvoltarea intelectuala a copilului, inca de mic, sunt melodiile ce pun accent pe relatia om-natura.

Melodiile de leagan care vorbesc despre animalute, despre plante si despre modul in care omul se integreaza in natura ajuta copilul sa-si creeze o perceptie mai ampla asupra lumii si asupra oranduirii tuturor celor ce-l inconjoara. Asadar, atunci cand cautam muzica de bebelusi de leagan ar trebui sa luam in calcul ca micutul nostru trebuie sa inteleaga in prima sa etapa a vietii care ii este locul in lume, alaturi de celelalte vietuitoare si cum poate conserva o relatie de lunga durata, benefica ambelor parti, cu toate acestea.

Muzica bebelusi – Iata ce au demonstrat specialistii. Cum percepe micutul tau muzica si cum il ajuta aceasta sa se dezvolte?
Muzica bebelusi – Iata ce au demonstrat specialistii. Cum percepe micutul tau muzica si cum il ajuta aceasta sa se dezvolte?

Muzica relaxanta bebelusi – Studiile demonstreaza ca muzica poate ajuta chiar si copiii bolnavi

Conform specialistilor, au existat cazuri de-a lungul timpului in care copiii suferinzi de autism sau de boli psihice, avand tendinte de auto-mutilare au putut trece peste acestea, invingand boala prin muzica. O muzica relaxanta pentru bebelusi poate insemna o solutie la rezolvarea unui caz grav, acolo unde tratamentul nu mai poate face nimic.

Muzica de relaxare pentru bebelusi este perceputa de acestia ca fiind un nou mod de a intelege viata. Studiile demonstreaza ca, in acest caz, muzica clasica, in special concertele la pian si colajele chillout, au tendinta de a ajuta copii sa-si creeze noi conexiuni neuronale, ajutand uneori la cresterea nivelului de inteligenta.

De asemenea, muzica relaxanta la bebelusi poate ajuta la crearea unui efect profund de odihna, un efect de relaxare, inhiband comportamentele agresive ale copiilor bolnavi.

Muzica bebelusi youtube – colaje chillout ce ruleaza automat

Exista sute de colaje de muzica bebelusi pe youtube. Acestea au principalul avantaj ca sunt extrem de lungi si pot acompania bebelusul chiar si o zi intreaga, fara ca parintele sa mai trebuiasca sa intervina. Aceste colaje sunt construite in special pe baza unui principiu clar: muzica relaxanta bebelusi – singurul mod in care iti poti calma natural bebelusul.

Melodiile arabice sunt extrem de benefice in acest caz. Acestea iti vor obisnui copilul cu noi sunete, sunetele specifice ale instrumentelor si trilurile specifice Orientului. Iar acest lucru poate imbogati rapid experienta muzicala a micutilor.

Asadar, de fiecare data cand discutam despre muzica ptr bebelusi, trebuie sa luam in calcul, in afara clasicelor melodii animate pe care le stim cu totii, includerea unui playlist cu muzica de bebelusi din alte sfere muzicale. Acest lucru s-ar putea dovedi foarte eficient in dezvoltrea personala a bebelusului. Luati in calcul aceste sfaturi si alegeti intelept muzica pentru bebelusi.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Bebelusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Jucarii si articole pentru copii si bebelusi la Junios.ro

Cum ar fi sa stii ca poti cumpara tot ce iti trebuie pentru copilul tau din acelasi loc si…