Home Mama si tata Mamici Preconceptia Mituri: cum afli sexul bebelusului

Mituri: cum afli sexul bebelusului

4 minute de citit

Exista o multime de superstitii si idei preconcepute despre sarcina si despre tot ceea ce tine de aceasta. Determinarea sexului bebelusului prin rotirea verighetei sau pe baza pozitiei folosite pentru conceperea copilului sunt doua dintre legaturile pe care oamenii le-au facut si care sunt menite sa dezvaluie misterele sarcinii, fara ajutorul tehnologiei. Cercetarile arata, insa, ca cele mai multe dintre aceste teorii sunt simple superstitii, care nu au nicio legatura cu realitatea.

Autor: Mihaela Dinu

1. In timpul conceperii se stabileste sexul bebelusului

Exista persoane care considera fie ca tatii au doua tipuri de sperma: care face baieti si care face fete. De asemenea, unii leaga aparitia unui copil de un anumit sex de organismul femeii; mai exact, acestia spun ca organismul mamei ar fi mai „primitor” cu sperma din care apar baietii fata de cea din care apar fetitele sau invers. Se mai crede, insa, si ca exista perioade in care in urma conceptiei va aparea un baiatel si periode favorabile aparitiei unei fetite. Studiile recente nu au reusit sa gaseasca, insa, nicio legatura intre ziua din perioada fertila si sexul copilului.

2. Forma burtii iti dezvaluie sexul bebelusului

Bunicile cred ca stiu sa prezica sexul unui bebelus si spun ca burticile rotunde arata ca sarcina va culmina cu nasterea unei fetite, iar burticile mai alungite prezic aparitia unui baiat. Intr-un studiu realizat pe 104 femei si publicat in jurnalul de nastere in 1999 nu s-a gasit nicio corelatie intre dimensiunea si forma burtii gravidei si sexul copilului.

3. Analiza urinei sau testul Drano

Drano, o substanta folosita pentru desfundarea canalizarii ar putea dezvalui sexul bebelusului, cred unele viitoare mamici. Amestecat cu urina gravidei, rezulta un lichid de o culoare verzuie sau maronie. Cei care au facut legatura intre sexul copilului si acest test spun ca o culoare maronie prezice mai degraba aparitia unui baietel, pentru ca aparitia unei fetite sa fie dovedita in cazul in care lichidul va avea o culoare verzuie.
Atat testul Drano, cat si predictiile folosind calendarul lunar chinezesc au fost demontate de medicii din Vancouver, care au analizat ambele teorii in 1999.

4. Viitoarea mamica simte daca va avea un baiat sau o fetita

Potrivit unui articol aparut in 1996 in Journal of Reproductive Medicine se arata faptul ca 50% dintre femeile care presimt sexul bebelusului au dreptate.

De altfel, pentru orice tehnica nestiintifica, sansa ca o prognoza sa se adevereasca este de 50%, aceeasi cu folosirea tehnicii „de a da cu banul”.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Preconceptia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum poate afecta infectia urinara femeile insarcinate

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade pentru o femeie, insa aceasta poate fi …