Micul dejun consistent stimuleaza ovulatia

Daca iti doresti un copil si nu reusesti sa ramai insarcinata, ar trebui sa cresti numarul de calorii la micul dejun, arata Dailymail.co.uk. Potrivit publicatiei britanice, cresterea consistentei micului dejun poate stimula ovulatia. Astfel, sansa ca o femeie cu sindromul ovarului polichistic sa ramana insarcinata poate creste.

Autor: Mihaela Dinu

Efectul benefic al unui mic dejun consistent se pastreaza in cazul in care celelalte mese contin mai putine calorii. Consumul majoritatii caloriilor dimineata ajuta la reglarea insulinei, a testosteronului si a altor hormoni care au un efect negativ asupra sansei de a ramane insarcinata. In cazul in care micul dejun este principala masa a zilei si aici sunt concentrate mare parte a caloriilor consumate pe parcursul unei zile, nivelurile de insulina si glucoza scad cu 8%. In acelasi timp, nivelul de testosteron scade cu aproape 25%.

Rezultatele acestui studiu ar putea ajuta femeile care incearca sa conceapa un copil si sufera de sindromul ovarului polichistic, sa isi creasca sansele de a ramane insarcinate.

Circa 6-10% dintre femeile aflate la o varsta potrivita pentru reproducere sunt afectate de acest sindrom. Pe langa probleme legate de fertilitate, aceasta afectiune poate duce la pierderea parului de pe cap, pilozitate excesiva pe corp, acnee, probleme de fertilitate si diabet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *