Home Copii Învățarea limbii englezei prin artă și cultură: Tehnici creative pentru părinți și educatori

Învățarea limbii englezei prin artă și cultură: Tehnici creative pentru părinți și educatori

7 minute de citit

Vrei să faci procesul de învățare a limbii engleze mai distractiv și mai captivant pentru copilul tău sau pentru elevii tăi?

Arta și cultura pot fi cele mai bune instrumente pe care le ai la dispoziție. De la muzică și teatru până la literatură și excursii, există numeroase modalități creative de a aduce limba engleză în viața cotidiană a copiilor. Așadar, haide să explorăm împreună câteva tehnici pe care le poți folosi pentru a face acest proces mai plăcut și mai eficient.

Folosește puterea muzicii și a cântecelor:

 • Explorează genuri variate de muzică: Încurajează ascultarea de diverse genuri muzicale în limba engleză, de la pop și rock la muzică folk sau chiar rap. Astfel, copiii vor fi expuși la diferite ritmuri și vocabular.
 • Învățarea prin cântece: Alege cântece cu versuri clare și ritmuri diferite pentru a învăța vocabular nou și pentru a îmbunătăți pronunția. Cântecele pentru copii sunt adesea excelente pentru acest scop.
 • Karaoke pentru distracție și practică: Organizează sesiuni de karaoke în limba engleză pentru a-i încuraja pe copii să cânte și să se exprime liber. Aceasta este o activitate distractivă chiar dacă cel mic este înscris la cursuri de limba engleză pentru copii. Poți explora mai multe cursuri aici: https://www.brightkids.ro/cursuri/copii/engleza/

Descoperă lumea artei vizuale și a literaturii

 • Explorează ilustrațiile din cărți: Folosește cărți ilustrate pentru a explora povești în limba engleză. Discută despre ilustrații și cuvinte pentru a dezvolta vocabularul și pentru a înțelege mai bine contextul.
 • Vizitează galerii de artă online sau offline: Descoperă artiști englezi sau lucrări celebre care pot fi folosite pentru a discuta despre cultură și expresie artistică în limba engleză.
 • Creează propriile opere de artă: Încurajează creativitatea prin desen, pictură sau scriere și sprijină-i pe copii să-și exprime gândurile și ideile în limba engleză.

Transformă învățarea într-un spectacol de teatru:

 • Organizează piese de teatru scurte: Selectează povești simple sau dialoguri și împarte roluri între copii pentru a pune în scenă o mică piesă de teatru în limba engleză.
 • Jocuri de rol și improvizație: Creează situații în care copiii pot juca diverse roluri și pot improviza dialoguri în limba engleză. Aceste activități sunt excelente pentru practicarea vocabularului și a gramaticii într-un mod distractiv.
 • Spectacole de teatru și piese în limba engleză: Dacă ai ocazia, mergi la spectacole de teatru sau organizează vizionări de piese de teatru în limba engleză pentru a le oferi copiilor o experiență culturală și lingvistică autentică.

Explorează lumea filmelor și a documentarelor:

 • Vizionează filme și seriale în limba engleză: Alege filme sau seriale potrivite vârstei și nivelului de limba engleză al copiilor și folosește subtitrările pentru a facilita înțelegerea.
 • Dezbateri despre filme: După ce vizionați un film sau un documentar, discutați despre teme, personaje și aspecte culturale. Asta îi ajută pe copii să-și exprime opiniile și să își îmbogățească vocabularul.
 • Creați propriile filme scurte: Încurajează copiii să creeze propriile filme scurte sau videoclipuri în limba engleză. Oferă-le oportunitatea de a practica vorbirea, scrierea și abilitățile de comunicare.

Proiecte creative și activități practice:

 • Creează colaje sau machete: Folosește reviste, ziare sau alte materiale pentru a crea colaje sau machete pe diverse teme Precum orașele din țările de limbă engleză sau personaje din cărți.
 • Scrieți povești sau poezii: Încurajează copiii să scrie povești sau poezii în limba engleză și oferă-le feedback pentru a-și îmbunătăți abilitățile de scriere și creativitate.
 • Experimentează cu arta culinară: Gătiți rețete tradiționale din țările vorbitoare de limbă engleză și discutați despre originile lor și despre ingrediente în limba engleză.

 

Învățarea limbii engleze prin artă și cultură poate fi nu doar eficientă, ci și extrem de distractivă și stimulantă pentru copii. Folosind diverse tehnici creative, poți transforma procesul de învățare într-o aventură captivantă și plină de descoperiri. 

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citeste si...

Cum să-i pregătești pe cei mici pentru succesul academic și profesional cu un curs de Excel

Învățarea Excel-ului devine esențială pentru dezvoltarea copiilor iar un curs adaptat copi…