Home Copii 1-5 ani Invatarea a doua limbi simultan este o idee buna?

Invatarea a doua limbi simultan este o idee buna?

2 minute de citit

copil invatareSe intampla frecvent ca intr-o familie, parintii sa vorbeasca doua limbi diferite. Cel mic va invata sa vorbeasca si el aceste doua limbi simultan? Exista riscuri de a nu fi capabil sa invete corespunzator limba pe care trebuie sa o utilizeze in mod frecvent, la scoala si in viata de zi cu zi? Cum il afecteaza invatarea simultana a doua limbi?

Autor: Claudia Ilies

Specialistii in dezvoltarea limbajului sunt de parere ca aceste situatii nu pot fi altfel decat benefice pentru cei mici. Studiile arata ca expunerea la doua limbi in copilarie, stimuleaza dezvoltarea cognitiva si ofera copilului un avantaj.  El invata sa dezvolte doua sisteme de organizare, putand deveni capabil sa ia in considerare doua interpretari ale aceleeasi situatii.

La inceput, va amesteca cele doua limbi, aparand situatii in care, la intrebarile care ii vor fi puse in limba romana, el ar putea sa raspunda in limba engleza, de exemplu, daca aceasta este cea de-a doua pe care o invata.

In jurul varstei de 3 ani, micutul va fi capabil sa se adapteze limbajului interlocutorului si sa raspunda in limba in care ii este adresata intrebarea.

Pentru copii care sufera de afectiuni speciale, se recomanda utilizarea unei singure limbi. Este cazul copiilor care au suferit anomalii congenitale, a celor nascuti prematur, a celor care au fost privati de oxigen la nastere, suferinzi de un deficit cognitiv.

Foto: paso.gr

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in 1-5 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citeste si...

Ce ateliere sunt potrivite pentru copiii de 11-14 ani

Pe masura ce copiii cresc si isi dezvolta interesele si abilitatile, este important sa le …