Invata-ti copilul sa se bucure de toamna!

Unii dintre noi adora toamna pentru spectacolul oferit de natura, realizat cu ajutorul miilor de frunze multicolore.  Poate pentru parinti, toamna inseamna intoarcerea durerilor reumatice sau probleme cu sinusurile, dar pentru copii poate fi un motiv de bucurie. Iata ce poti faci impreuna cu cel mic, cu frunzele muticolore, in zilele ploioase in care este obligat sa stea in casa.

Autor: Claudia Ilies

Foto: miriadna.com

Toamna iti ofera multe posibilitati pentru a pune la lucru imaginatia copiilor. Sunt de ajuns cateva castane, un dovleac, sau pur si simplu cateva frunze viu colorate, adunate din parc.

Animale colorate

Daca il lasi pe cel mic sa isi foloseasca imaginatia, poate crea mai multe animale, folosindu-se de frunze: daca sunt galbene, poate crea o gaina cu puisori, cu un colaj de frunze verzi, galbene si rosii poate crea un elefant sau un leu, cu frunze maronii si rosiatice isi poate face o vulpe sau o bufnita. Posibilitatile sunt nelimitate, iar distractia maxima!

Desene cu frunze imprimate

Conturul frunzelor este pictat pe plansa de desen cu ajutorul acuarelelor. Nu ezitam sa folosim toate culorile, exact asa cum ne place. Rezultatul va putea servi ca decoratiune pentru sala de clasa sau pentru camera.

Un banner de toamna

Te poti servi de ziare vechi sau paginile unei carti, pe care le vei insira pe o sarma si pe care le vei decora cu frunze de toate culorile. Va iesi un banner minunat si divers colorat, in ton cu anotimpul preferat.

Album de frunze uscate

Ce placere sa mergi cu cel mic in parc si sa il convingi sa stanga cat mai multe frunze uscate, de diverite forme si culori. La intoarcerea acasa, veti alcatui impreuna un clasor care se poate transforma intr-un loc de pastrare al amintirilor.

 

 

 

 

 

 

semnificatia numelui nume fete nume baieti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*