Home Mama si tata Mamici Sarcina In ce saptamana de sarcina esti? Fa testul si afla varsta sarcinii tale

In ce saptamana de sarcina esti? Fa testul si afla varsta sarcinii tale

6 minute de citit

Simti ca esti insarcinata, insa esti nerabdatoare sa stii varsta sacinii tale chiar inainte de a-ti fi confirmata ecografic? Exista un test de sarcina care iti poate spune cu o precizie de peste 99% daca vei avea un bebelus, dar si saptamana de sarcina. Si asta inainte ca sacul gestational sa poata fi vazut la ecograf!

Pana cand vei ajunge in cabinetul medicului tau pentru ecografia de sarcina nerabdarea te poate face sa te intrebi cand s-a produs magia si cat de mare este in acest moment bebelusul tau. Stii ca in fiecare saptamana se modifica de la o simpla grupare de celule, de dimensiuni extrem de reduse, la bebelusul pe care il vei tine in brate la circa 9 luni de la conceptie.

Dar cum arata el in acest moment? E doar o morula, un simplu grup de celule? E deja un embrion? O fi deja vizibil cu ochiul liber? Identificarea saptamanii de sarcina te poate ajuta sa iti dai seama cum arata si care e marimea micului miracol care se tot dezvolta pe zi ce trece si pe care parca il simti deja.

Testul care te ajuta sa afli ce varsta are sarcina ta e un test de sarcina cu determinarea saptamanii, a carui precizie il face extrem de util atunci cand nu mai ai rabdare sa stii cat de mare e viitorul tau bebelus.

Testul iti spune daca esti gravida, insa iti indica si varsta sarcinii: o liniuta in zona de test inseamna ca sarcina ta are o saptamana, doua liniute in zona de test inseamna doua saptamani si varsta de trei saptamani e reprezentata prin aparitia a trei liniute in zona de test.

Esti insarcinata si vrei sa stii in ce saptamana de sarcina esti? Testul cu determinarea saptamanii Barza iti raspunde la aceasta intrebare in doar 5 minute, cu o acuratete de peste 99%.

Cum functioneaza testul de sarcina cu determinarea saptamanii

Testul functioneaza prin masurarea hormonului de sarcina beta hCG (gonadotropina corionica umana) si este sensibil pentru o detectare minima de 10mIU/ml, valoare a hCG din urina care poate fi atinsa la data asteptata a menstruatiei tale. De aceea, nu utiliza testul inainte de data la care te astepti sa apara menstruatia, pentru ca poti obtine un rezultat negativ. Asta deoarece nivelul nivelul de hCG poate fi prea mic pentru a fi detectat cu ajutorul testului.

De asemenea, nu folosi testul nici dupa sase saptamani de la conceptie pentru ca valorile mari ale hormonului de sarcina (hCG)ar putea duce la obtinera unor rezultate anormale.

Oricum, testul va raspunde cu siguranta intrebarii tale atunci cand esti nerabdatoare si inca sarcina nu a fost confirmata de medicul tau ginecolog, confirmare care se face ecografic, in general, la sase saptamani.

Cum folosesti testul de sarcina cu determinarea saptamanii – Barza

Intr-un recipient curat si uscat colecteaza urina proaspata, scoate stiloul de test din ambalaj in inmoaie varful acestuia in urina pentru 10 secunde. Asaza testul pe o suprafata plana si citeste rezultatul dupa 5 minute, dar nu lasa sa treaca mai mult de 10 minute de la efectuarea testului. Un timp prea lung poate duce la un rezultat invalid.

Cum interpretam testul

Daca in 5 minute e vizibila liniuta din zona de control (C), testul e valid, deci poti sa iei in calcul rezultatul indicat de acesta.

O liniuta in zona de test indica o sarcina de o saptamana.

Doua liniute in zona de test? Sarcina ta are doua saptamani.

Aparitia a trei liniute in zona de test inseama trei saptamani de sarcina.

Vezi mai jos si materialul video

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum poate afecta infectia urinara femeile insarcinate

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade pentru o femeie, insa aceasta poate fi …