Home Copii Bebelusi Alaptare Hranirea la san a copilului influentata de un factor la care nu te-ai gandit niciodata. Iata ce spun specialistii!

Hranirea la san a copilului influentata de un factor la care nu te-ai gandit niciodata. Iata ce spun specialistii!

5 minute de citit

Un nou studiu realizat de catre Clinica Cleveland din Ohio si publicat in “Journal for Obstetrics, Gynecologic, and Neonatal Nursing” arata faptul ca intarzierea primei bai la nou nascuti ar putea influenta hranirea la san. Copiii vor fi mai predispusi sa doreasca sa fie hraniti cu lapte matern, daca prima baie este amanata pentru o perioada scurta, spun specialistii.

Hranirea la san a copilului influentata de un factor la care nu te-ai gandit niciodata. Iata ce spun specialistii!
Hranirea la san a copilului influentata de un factor la care nu te-ai gandit niciodata. Iata ce spun specialistii!

Cu alte cuvinte, cercetatorii au descoperit ca intarzierea baii cu cateva ore a crescut probabilitatea alaptarii chiar in timpul in care mama si copilul erau inca in spital, in perioada  post-natala. La randul lor, acestia au spus si ca intarzierea a sporit probabilitatea ca mama sa continue sa alapteze si dupa ce s-a intors acasa. Iar asta ar putea sa o ajute pe mama sa-si pregateasca din timp perioada in care o sa inceapa sa diversifice meniul celui mic.

Doresti sa afli mai multe lucruri despre subiectul diversificarii alimentatiei la bebelusi? Citeste acest articol: Diversificarea la bebelusii de 6 – 12 luni.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii de la Clinica Cleveland au studiat aproape 1.000 de cupluri: mame si nou-nascuti, atat in perioada de dezvoltare a sarcinii, cat si dupa. Dintre acesti copii analizati, aproximativ 500 au fost imbaiati imediat dupa nastere, in timp ce la ceilalti baia a fost intarziata cu pana la 24 ore.

Ce s-a intamplat odata cu aceasta decizie si care au fost rezultatele?

Rata hranirii la san a crescut, spun specialistii, cu aproximativ 9%, de la 59,8% la 68,2%, in cazul copiilor care nu au facut baie imediat dupa nastere.

In plus, amanarea primei bai a nou-nascutului are si alte beneficii. Contactul imediat intre pielea mamei si cea a noului nascut poate regla temperatura copilului, ceea ce inseamna ca riscul copilului de a se imbolnavi scade drastic, anunta The Dealer Plain.

In plus, riscurile cu instalarea stresului, anxietatii in cazul copilului pot fi eliminate si ele. Iar acest lucru ajuta chiar si in cazul mamei. Stresul post-natal poate fi eliminat daca mama intra mai rapid in contact cu copilul, spun specialistii.

Mai multe sfaturi despre cum gestionam stresul si depresia in perioada nasterii puteti vedea aici.    

Beneficiile acestui studiu au mai fost descoperite odata in 2017, nefiind insa consemnate

Studiul actual reflecta o descoperire similara, care a fost facuta intr-un spital din Chicago in anul 2017. Atunci, studiul a descoperit diferite beneficii pentru sanatate – inclusiv scaderea nivelului zaharului din sange si eradicarea riscului de hipotermie la bebelusi – atunci cand baia nou-nascutului a fost amanata cu 14 ore, potrivit The Dealer Plain.

In plus, o recomandare a Organizatiei Mondiale a Sanatatii din 2017 sugereaza ca nou-nascutii ar trebui sa primesca prima lor baita la 24 de ore dupa nastere. Iata ca acum exista si un studiu care sa certifice ca este benefic ca aceasta recomandare sa fie respectata.

Tu stiai despre aceste lucruri?

Alte sfaturi despre perioada sarcinii poti gasi si aici: iata un articol despre simptomele sarcinii sau un articol despre alimentatia in timpul sarcinii. Toate aceste informatii te vor ajuta sa treci cu brio peste perioada grea a celor 9 luni si sa aduci pe lume un bebelus sanatos si plin de viata.  

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Irina Stroe
Incarca mai multe articole in Alaptare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

5 provocari care pot sa apara in primele luni de viata ale bebelusului

Orice tanara mamica are nevoie de acomodare dupa venirea bebelusului. Si, chiar daca totul…