Horoscop pentru copilul Berbec – Entuziast si cutezator

Compatibilitate

Se intelege bine cu mama Berbec sau Pesti.
Are o relatie buna cu tatal Leu sau Sagetator.

Cum e copilul Berbec

Copiii Berbec sunt foarte entuziasti si nu se tem sa isi asume riscuri. Niciodata nu poti gasi un moment de plictiseala alaturi de acestia si nici de… relaxare. Asta pentru ca nu stau locului niciodata. Energia lor se manifesta nu doar in miscari si activitati, ci si in emotiile resimtite. Iar copiii berbeci resimt o multime de emotii, incepand cu furie si pana la extaz. Tocmai pentru ca au o energie fizica si psihica debordanta, cel mai potrivit ar fi sa urmeze un sport. Nu, nu sportul mintii sau tenis de masa, ci un sport solicitant, care sa le ofere posibilitatea sa isi consume energia si furia.

De asemenea, copilul Berbec este un adevarat sef… cu tot ceea ce implica asta. E capabil sa coaguleze mici gasti, pe care le va controla imediat. E hotarat, energic, uneori prea energic, insa niciodata nedrept… cel putin nu in mod voit. Berbecul crede ca sefia i se cuvine. Prin urmare, va actiona in consecinta. Tocmai de aceea, parintii trebuie sa il invete de foarte mic cum sa gestioneze relatiile cu ceilalti, ce inseamna respectul si cooperarea. Iar parintii ar putea incepe sa se preocupe de acest subiect inca de la iesirea din maternintate. Odata ce copilul Berbec prinde gustul puterii si al conducerii celorlalti, va fi aproape imposibil sa mai fie invatat si educat in alt mod. Berbecul este si precoce. Asa cum printe gustul puterii chiar din primii ani de viata, va fi precoce si in ceea ce priveste vorbitul, mersul sau alte activitati. Va fi mereu printre primii atunci cand e vorba de a-si arata abilitatile innascute.

Berbecul este si competitiv. Daca e vorba de o intrecere intre grupuri de copii, el va fi cel care va prelua puterea unuia dintre grupuri, va stabili regulile si, in final, echipa lui va castiga. Desigur, daca grupul cu care se lupta este format din copii de aceeasi varsta. Pentru ca Berbecul nu evita pericolul, luptele si competitiile cu copii mai mari decat el nu sunt excluse. Ii place riscul, chiar si inainte sa cunoasca semnificatia cuvantului. Va pune pasiune in toate incaierarile, va fi un sportiv curajos si un copil fara astampar. Trusa de prim ajutor nu trebuie sa lipseasca niciodata intr-o plimbare. Zvapaiat si energic, va escalada copaci, cladiri si nu va intelege ce inseamna “Nu ai voie”. De altfel, incapatanarea este o alta caracteristica a copilului Berbec. Desi il ajuta sa lupte mai departe in competitii, nelasandu-l sa accepte o infrangere, incapatanarea se manifesta si in relatiile normale cu ceilalti. Se impune, refuza, pretinde.

Cum e copilul Berbec in diferite stadii ale copilariei:
De la nastere si pana la 6 luni

Exigent, vocal.
Incantator si prietenos.
Fericit si zambitor.
Mereu in alerta, activ.
Tinde sa doarma in transe scurte.
Se trezeste usor.

 6-18 luni

Foarte activ.
Poate incerca sa mearga inainte de a invata sa se tarasca.
Nerabdator cu el si cu ceilalti.
Devine frustrat daca nu poate realiza  ceva atunci cand isi propune.

18 luni-3 ani

Din ce in ce mai curios.
Distragere atentia adultilor cu intrebari fara sfarsit.
Mereu ocupat, in mod constant in miscare.
Devine argumentativ si chiar un pic rebel.
Va pune la indoiala autoritatea.

3-6 ani

Schimbator; acum e suparat, pentru ca in secunda urmatoare sa devina dulce si iubitor.
Poate fi extrem de sensibil si ia totul personal.
Frustrat cand nu ii iese ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *