Home Copii Ghicitori pentru copii: Iata care sunt avantajele miraculoase ale ghicitorilor in dezvoltarea juniorului tau

Ghicitori pentru copii: Iata care sunt avantajele miraculoase ale ghicitorilor in dezvoltarea juniorului tau

8 minute de citit

Desi nu sunt corect fructificate de majoritatea romanilor, aceste ghicitori pentru copii au un adevarat potential in ceea ce priveste educarea micutului tau. Orice specialist de parenting ar trebui sa propuna ghicitorile ca joc cu micutul si ca modalitate de dezvoltare a acestuia.

Exista o serie de beneficii reale pentru copilul tau, atunci cand acesta este expus acestor mini-provocari ale copilariei. Iar aceste avantaje o sa le discutam in randurile ce urmeaza. Stiati ca ghicitorile pentru copii pot ajuta la dezvoltarea armonioasa a micutului dumneavoastra? Cititi acest articol pentru a afla mai multe!

Ghicitori pentru copii

Iata care sunt avantajele miraculoase ale ghicitorilor in dezvoltarea juniorului tau

Ghicitorile pentru copii dezvolta creativitatea

Ghicitorile sunt printre cele mai indagite jocuri pentru cei mici. Acestea sunt extrem de interactive si il fac pe cel micut sa-si puna mintea la contributie. Astfel, o ghicitoare il face sa se concentreze si sa se gandeasca la tot felul de solutii pentru a gasi raspunsul potrivit. Acest lucru este de fapt un exercitiu de stimulare a creativitatii. Astfel de jocuri cu micutul tau s-ar putea sa-l ajute rapid in dezvoltarea unei laturi creative de invidiat.

Ghicitori pentru copii cu animale – invata-l sa lege o legatura puternica cu natura si cu prietenii acesteia!

O legatura cu natura este extrem de benefica pentru copilul tau. El va invata de mic sa traiasca in armonie cu mediul inconjurator, sa ingrijeasca plantele si sa iubeasca animalele. O buna metoda pentru a-l antrena in aceasta directie sunt ghicitorile pentru copii cu animale. Infiltrarea anumitor ghicitori despre animale vor face copilul sa intre in contact mult mai usor cu un animal, pe viitor. Acesta va ajunge sa indrageasca necuvantatoarele, iar iubirea si respectul fata de natura si animale il vor ajuta sa creasca si sa se dezvolte ca un adevarat adept al stilului de viata eco.

Ghicitori copii de gradinita – invata-l formele si numerele, dar implanteaza-i in caput si ideile de baza asupra vietii!

In functie de povestile si ghicitorile pe care le aude cand este mic, copilul tau isi va forma o anumita conceptie de trai. Invata-l inca de la gradinita valorile morale de baza. Alaturi de acestea, poti folosi jocuri si ghicitori care sa-i formeze latura logica a ratiunii. Il poti invata prin ghicitori formele geometrice, numerele de baza sau alte functii ceva mai complexe ale elementelor din jurul lui. Ghicitorile pentru copii ar trebui sa fie cei mai buni prieteni ai micutilor, inca din anii fragezi ai copilariei.

Ghicitori pentru copii: Iata care sunt avantajele miraculoase ale ghicitorilor in dezvoltarea juniorului tau
Ghicitori pentru copii: Iata care sunt avantajele miraculoase ale ghicitorilor in dezvoltarea juniorului tau

Ajuta-l sa inteleaga matematica cu ajutorul unor ghicitori grele pentru copii

De cele mai multe ori, matematica este o reala provocare pentru pustii de la scoala. Ei bine, stiai ca aceasta poate fi invatata sub forma de joc? Exista chiar carti de specialitate care iti indica cum il poti educa pe micutul tau in ale matematicii pe baza unor ghicitori grele sau mai usoare, in functie de nivelul sau. Poti alege ghicitori grele cand este deja mai mare, iar cand este mic poti alege ghicitorile pe care le poti gasi si in cartile de colorat pentru copii. De obicei fiecare carticica pentru copii are o pagina dedicata acestor minunate jocuri ale copilariei.

Partidele scurte de joaca si sesiunile de ghicitori pentru copii rup din rutina zilnica si relaxeaza micutii

Este bine stiut si este si demonstrat faptul ca aceste ghicitori pentru copii sunt activitati distractive extrem de agreate de catre micuti. Ele rup din rutina zilnica, il deconecteaza pe micut de la factorii de stres si il ajuta sa se relaxeze, distrandu-se si folosindu-si timpul intr-o activitate constructiva in acelasi timp. O sesiune de ghicitori pentru copii pe zi este recomandata oricarui parinte ce doreste sa-si creasca copilul sanatos, inteligent si extrem de istet si descurcaret.

Prin joaca, alaturi de ghicitori, copilul isi dezvolta noi abilitati

Este foarte usor ca mintea sa ii fie stimulata de ghicitori, iar pe baza acestor factori de stimul el sa gaseasca solutii rapide. Acest lucru ii dezvolta abilitatea de a fi ager, descurcaret in situatii limita. Joaca il va echilibra, il va consolida ca adult mai apoi, stiind cand este momentul sa devina serios pentru a iesi dintr-o situatie si cand este momentul sa se deconezteze si sa se distreze. Relaxarea si impletirea clipelor de joaca cu ghicitori de copii este o modalitate extrem de benefica pentru a ajuta copilul sa dezvolte mai multe abilitati si sa se dezvolte din punct de vedere emotional.

Ei bine, acestea sunt cele mai avantajoase beneficii ale ghicitorilor pentru copii in dezvoltarea celui mic. Tine cont de aceste sfaturi, introdu ghicitorile si jocurile creative in viata copilului tau, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Micutul tau te va surprinde zilnic intr-un mod placut. Vei vedea cat de mult se dezvolta si cum creste intr-un mod armonios, chiar sub atenta ta privire si supraveghere.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum ajuta jucariile Montessori la dezvoltarea celor mici?

Albert Einstein a spus că „jocul este cea mai înaltă formă de cercetare”. De la o vârstă f…