Să gătești cu CBD este mai ușor decât ai putea crede, fie că ai poftă de deserturi sau de gustări savuroase.
Uleiul de canabidiol, sau CBD, a devenit din ce în ce mai popular pentru potențialele sale efecte terapeutice, de la gestionarea stresului la îngrijirea pielii. CBD vine într-o varietate de forme, inclusiv pastile, capsule și comestibile, dar uleiurile și tincturile permit o doză mai personalizată de CBD și posibilitatea de a adăuga cu ușurință cannabidiol în preparatele culinare. Gătitul cu ulei de CBD nu numai că ajută la acoperirea aromei compusului, dar face și procesul general mai distractiv.
Gătitul cu CBD este ușor, dar poate fi totuși puțin complicat pentru cei care sunt noi în acest proces. Iată câteva sfaturi și rețete pentru a vă ajuta să începeți.
ÎNCERCAȚI SĂ GĂTIȚI CU CBD ATÂT DULCE, CÂT ȘI SĂRAT
Cele mai multe rețete care includ ulei CBD tind să se concentreze pe deserturi și produse de patiserie, și pe bună dreptate. În general, este mai ușor să acoperi amărăciunea inerentă a CBD-ului cu zahăr sau ciocolată. Cu toate acestea, uleiurile CBD pot fi folosite la fel de eficient în mâncăruri sărate.
CBD trebuie să fie infuzat într-un ingredient pe bază de grăsime sau ulei, cum ar fi untul, untură sau ulei de cocos, înainte de a putea fi folosit în gătit. În unele rețete, băuturile spirtoase (vodcă, rom, whisky) pot înlocui componenta de grăsime. Evitați vinul și berea, care nu servesc ca suporturi excelente pentru uleiul CBD, deoarece sunt pe bază de apă.
REȚETĂ: FURSECURI CU FULGI DE CIOCOLATĂ CBD
0,5 uncii de ulei CBD fără aromă
3 căni de făină
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 cană de zahăr alb
1 cană de zahăr brun
½ linguriță de sare
2 căni de ciocolată semidulce
1 cană de unt înmuiat
2 ouă
2 linguri de apă fierbinte
2 lingurițe de extract de vanilie
Preîncălziți cuptorul la 350 grade Fahrenheit.
Se amestecă ingredientele umede (zahăr alb, zahăr brun, unt moale și ulei CBD) până când devin cremoase. Se bat ouăle și se adaugă extractul de vanilie.
Adăugați făina în aluat până când se combină complet. Dizolvați bicarbonatul de sodiu în apa caldă și amestecați-l în aluat împreună cu sarea.
Adăugați chipsurile de ciocolată
Așezați hârtie pergament pe o foaie de copt și turnați aluatul pe foaie, lăsând aproximativ 5 cm între fiecare lingură.
Coaceți timp de 10 minute sau până când prăjiturile par aurii.
REȚETA: MOUSSE DE GUACAMOLE
1 linguriță de ulei CBD
3 avocado
1 lămâie verde
1 linguriță de sare
½ cană de ceapă tăiată în cubulețe
3 linguri de coriandru tocat
2 roșii roma, tăiate cubulețe
1 linguriță de usturoi tocat mărunt
Într-un castron, se pasează avocado. Adăugați sarea, sucul de lămâie și uleiul CBD.
Amestecați celelalte legume și adăugați piper cayenne, mai multă sare sau alte condimente după gust.
ALTE SFATURI PENTRU A GĂTI CU CBD
TEMPERATURA ESTE IMPORTANTĂ ÎN GĂTITUL CU CBD
CBD poate fi un ingredient puțin capricios când vine vorba de temperaturi. Încălzirea uleiului poate crește eficiența CBD-ului, dar temperaturile mai ridicate pot Ucideți unele dintre componentele active. CBD va începe să se evapore la temperaturi de peste 320-356 grade Fahrenheit.
Nu puneți uleiul CBD la foc direct. Încălzirea uleiului la o temperatură prea ridicată poate duce la pierderea terpenelor, care sunt compuși care lucrează împreună cu CBD pentru a spori efectele generale. Încălzirea CBD la o temperatură prea mare tinde, de asemenea, să scoată la iveală mai mult din amărăciunea sa.
ÎNCEPEȚI CU PUȚIN, NU FOLOSIȚI PREA MULT CBD
Când începi să gătești pentru prima dată cu ulei CBD, este prea ușor să adaugi prea mult CBD într-o rețetă, ceea ce duce de obicei la arome proaste, ulei irosit și prea multe efecte compuse. Mai puțin înseamnă mai mult, cel puțin la început.
Împreună cu dimensiunile porțiilor de CBD, luați în considerare posibilitatea de a începe cu loturi mai mici. Dacă iese bine, atunci puteți face din nou rețeta cu un lot mai mare. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai confortabil cu diferitele dimensiuni ale porțiilor de CBD, permițându-vă să faceți modificări la rețetele viitoare, astfel încât să obțineți maximum de la comestibilele CBD.
DEPOZITAȚI-VĂ CORESPUNZĂTOR ULEIUL DE CBD
Când nu folosiți uleiul CBD, asigurați-vă că îl păstrați într-un loc răcoros și întunecat. Canabinoidele sunt sensibile în mod natural la căldură și lumină, ceea ce duce la degradarea generală a potenței și calității. Uleiul CBD degradat nu va fi la fel de eficient și poate conferi mai multe arome amare și neplăcute rețetelor dumneavoastră.
RĂMÂI LA UN ULEI DE CBD MAI RAFINAT
Uleiurile CBD filtrate, decarboxilate și alte forme mai rafinate de CBD tind să funcționeze bine în toate aplicațiile culinare. Uleiurile mai puțin rafinate pot lăsa un gust neplăcut, mai ales dacă lucrați cu rețete mai grele pe bază de plante.
ULEIUL DE CBD MAI PUȚIN RAFINAT MERGE MAI BINE CU AROME PUTERNICE
Acestea fiind spuse, uleiurile mai puțin rafinate sau de calitate inferioară pot fi totuși utile în rețete cu arome puternice, cum ar fi ciocolata sau condimentele. Uleiurile CBD nefiltrate tind, de asemenea, să conțină mai multe vitamine și aminoacizi utili decât omologii lor filtrați.
AMESTECAȚI-LE CÂT MAI MULT POSIBIL
De la guacamole la fursecuri cu ciocolată și până la supe, asigurați-vă că amestecați uleiul CBD cât mai mult posibil, mai mult decât ați putea crede. Acest lucru asigură faptul că CBD-ul este distribuit uniform în tot lotul, astfel încât fiecare îmbucătură să ofere aceeași potență.
GĂTITUL CU CBD ESTE MAI BUN DECÂT PULVERIZAREA DE CBD
Este întotdeauna recomandat să amestecați uleiul în ingredientele dvs. pentru o aromă optimă, dar dacă vă grăbiți, puteți picura uleiul direct pe mâncare. Nu va avea același gust, dar tot poți obține efectele dorite.
Mai presus de toate, distrează-te cu el! Pe măsură ce vă familiarizați cu utilizarea uleiului CBD în bucătărie, puteți adapta rețete și crea mâncăruri personalizate care au un gust grozav și oferă beneficiile CBD.