Femeile care nasc dupa 33 de ani traiesc mai mult!

Rezultatele unui studiu ne arata ca femeile care raman fertile dupa 33 de ani si dau nastere unui copil, au mai multe sanse sa traiasca pana la 100 de ani.

Autor: Claudia Ilies

Daca ai dat nastere unui copil dupa varsta de 33 de ani, ai mai multe sanse sa traiesti mai mult decat o femeie care a nascut intre varsta de 29 si 33 de ani. Acestea sunt rezultatele date publicitatii de catre The North American Menopause Society.

Daca o femeie ramane fertila timp mai indelungat inseamna ca procesul de imbatranire al sistemului sau reproductiv este incetinit. In functie de aceasta situatie, cercetatorii au investigat daca si restul corpului are aceleasi efecte si, in acest scop au studiat dosarele medicale ale unor familii care au trait mai mult. Au cautat apoi varsta la care femeile au dat nastere ultimului copil, pentru a-l compara cu data decesului.

O varianta genetica

Genele variaza intre oameni. Potrivit oamenilor de stiinta, numai anumite femei au aceasta gena care le ofera posibilitatea de a ramane insarcinate si de a da nastere unui copil mai tarziu. Si aceasta gena se transmite din generatie in generatie.

Aceasta poate fi explicatia pentru care 85% dintre femei au atins varsta de 100 de ani, in timp ce doar 15% dintre barbati au ajuns centenari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *