Home Mama si tata Familia ii face pe romani fericiti

Familia ii face pe romani fericiti

4 minute de citit

Familia inseamna pentru romani mai ales dragoste (76%) si siguranta (56%), dar si sprijin moral (53%) si acceptare neconditionata (35%), arata rezultatele unui sondaj efectuat de Sentimente.ro cu ocazia Zilei Internationale a Familiei. Sprijinul financiar ce ar putea veni pe aceasta cale conteaza doar pentru 15% din romanii singuri, in timp ce doar 3% considera familia o bataie de cap in plus.

Lucrurile stau la fel si pentru romanii singuri care considera ca o familie este completa atunci cand apar si copii: 45% din acestia vad in familie principalul sprijin, o sursa constanta de dragoste, dar si de siguranta.

97% din participantii la sondajul Sentimente.ro au declarat ca au nevoie sa simta ca fac parte dintr-o familie ca sa fie fericiti si chiar considera ca o familie iti prelungeste viata (25%). De altfel, cei mai multi romani singuri isi doresc copii si un procent semnificativ (38%) il au persoanele care au trecut printr-un divort sau o despartire.

“Cel mai mare procent al utilizatorilor site-ului sunt persoane care declara la crearea contului ca isi doresc o relatie serioasa sau chiar sa se casatoreasca. Nu pentru ca exista o obligativitate, ci pentru ca, real, asta isi doresc, iar acest lucru se vede din felul deschis in care comunica, inclusiv atunci cand isi gasesc un partener pe site. Astfel, zilnic, avem cel putin 10 mesaje de la persoane care renunta la cont pentru ca au intrat intr-o relatie serioasa cu o persoana intalnita aici”, a precizat Flori Dragomir, vicepresedinte fondator Sentimente.ro.

In plus, sondajul a mai aratat ca familia nu tine strict de viata de cuplu. Pentru aproape un sfert dintre cei care au raspuns la intrebarile Sentimente.ro, si alte rude, de sange sau prin alianta, fac parte din sistemul de suport familial.

Ziua Internationala a Familiei se sarbatoreste anual la 15 mai. In 2018, tema stabilita de Organizatia Natiunilor Unite este “Familii si societati incluzive”.

Sentimente.ro este cel mai mare (conform Trafic.ro) si cel mai vechi site de dating din Romania. De peste 16 ani, misiunea site-ului este de a-i ajuta pe membrii sai sa gaseasca dragostea. Sondajul realizat cu ocazia Zilei Internationale a Familiei a fost efectuat in perioada 10-14 mai 2018. Au raspuns 1.230 de persoane, 65% barbati si 35% femei, cu media de varsta de 39-41 de ani. Dintre acestia, 39% nu au fost niciodata casatoriti, in timp ce 38% sunt divortati.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Mama si tata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Horoscop pentru parinti

Te pregatesti sa devii parinte si esti tare curios cum o sa te descurci cu primul tau copi…