Esti insarcinata? 5 sfaturi pe care trebuie sa le aplici chiar acum

Pentru orice femeie sarcina este o perioada speciala, plina de schimbari pe toate planurile. Tot ceea ce traim acum este unic si perfect natural, asa ca ar trebui sa fim constiente de rolul pe care il avem si sa incercam sa ne bucuram cat mai mult de fiecare clipa, in liniste si armonie. Inca din primele clipe, fatul si mama sunt in directa conexiune, de aceea mama trebuie sa fie atenta la informatiile pe care transmite sau le primeste de la micuta faptura.

Sarcina este momentul in care copilul se formeaza din punct de vedere fizic, dar si emotional, iar femeia insarcinata are acum un rol extrem de important pentru buna evolutie si dezvoltare a omului care urmeaza sa se nasca.

Iata 5 sfaturi de care ar trebui sa tii cont inca din primele clipe ale sarcinii.

1. Creeaza in jurul tau o atmosfera cat mai armonioasa si mai placuta

Sa fii constienta in ficare clipa ca ceea ce tu simti acum influenteaza dezvoltarea fatului, uneori chiar si la nivel fizic. Deja se stie ca somatizam ceea ce simtim, asa ca sa nu te mire daca fatul, care simte vibratiile, starile, emotiile si, la un moment dat, chiar aude sunetele, va fi si el supus acestei legi universale.

Bucura-te de fiecare clipa! Fii fericita! Evita situatiile conflictuale si cauta sa pastrezi armonia pe toata perioada sarcinii. Aculta muzica linistitoare, mediteaza, danseaza, picteaza si intalneste-te numai cu oameni care iti creeaza o stare benefica. Vei avea un copil sanatos si echilibrat!

 

2. Renunta la fumat, alcool si alte substante nocive

Nu cred ca este nevoie sa insist prea mult pe acest subiect, pentru ca este evident ca va trebui sa reduci si chiar sa elimini complet obiceiurile nocive cum sunt fumatul, consumul de alcool sau folosirea altor substante daunatoare organismului. Daca vrei un copil sanatos il poti avea, dar esti direct responsabila pentru ceea ce va urma.

3.Incearca sa comunici cu copilul

Poate ca o sa iti vina mai greu sa accepti, dar sa stii ca poti incepe comunicarea cu faptura care te-a ales sa ii fii mama inca din perioada de sarcina. Comunicarea se poate realiza in mai multe moduri:

  • tactil – mai ales atunci cand copilul incepe sa miste si va puteti raspunde unul altuia jucandu-va cu atingerile;
  • verbal – fatul, chiar daca nu aude de la inceput, simte vibratiile generate de vocea ta, asa ca poti vorbi cu el inca din prima clipa, ii poti canta sau chiar citi povesti; daca il simti mai agitat si vei vorbi bland cu el, o sa observi cum se linisteste;
  • mental sau telepatic – conexiunea dintre mama si fat poate fi foarte puternica inca de pe acum si la un nivel subtil. Daca se va exersa aceasta conexiune din primele clipe de viata, cei doi vor pastra acest gen de comunicare pentru toata viata, fiecare dintre ei stiind exact cum se simte celalalt in orice clipa;
  • alege numele impreuna cu copilul – nu e complicat, il poti intreba doar daca ii place un anumit nume si raspunsul il vei primi sub forma unei stari sugestive.

4. Nu renunta la miscare, aer curat si soare!

Draga mea, sarcina nu este o boala, ci un moment minunat! Chiar daca te simti un pic mai greoaie si, poate, uneori nu vrei decta sa stai in pat, inchisa in casa, sa stii ca miscarea, aerul curat si expunerea moderata la soare sunt si ele necesare! Daca erai o fire sportiva inainte de sarcina, sa stii ca poti continua ceea ce faceai, dar cu moderatie si adaptat pentru fiecare semestru de sarcina.

Oricum, plimbarile in aer curat si expunerea moderata la soare, sa devina un obicei zilnic pentru tine! Cu atat mai mult cu cat miscarea te va ajuta sa ai o nastere usoara si fara complicatii.

5. Alimenteaza-te sanatos!

Este important ca in aceasta perioada sa te hranesti cat mai sanatos, asa ca legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta. Mai mult, pentru buna dezvoltare a creierului copilului, consuma alimentele care contin omega 3.

Orice pofta care apare acum este un semn de carenta in alimentatie, un semn ca organismul este lipsit de un anumit element nutritiv. Daca tu ai o alimentatie echilibrata, nu ar trebui sa existe pofte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *