Home Mama si tata Mamici Vrei sa faci morfologia de trimestru 1? Beneficiaza de pret promotional la Femiasmed!

Vrei sa faci morfologia de trimestru 1? Beneficiaza de pret promotional la Femiasmed!

5 minute de citit

Din momentul in care o femeie afla ca a ramas insarcinata este necesar sa aiba mai multa grija de sanatatea ei si de cea a bebelusului. De aceea este necesar sa realizeze o serie de investigatii, cele mai important fiind morfologiile de trimestru, care permit vizualizarea si masurarea organelor si a membrelor fatului. 

Iata mai multe informatii despre morfologia fetala de trimestru 1, primul screening important pe care orice femeie ar trebuie sa il faca:

Esti gravida si vrei sa faci morfologia de trimestru 1? Beneficiaza de un pret promotional de 380 lei redus de la 500 lei la clinica Femiasmed!
Esti gravida si vrei sa faci morfologia de trimestru 1? Beneficiaza de un pret promotional de 380 lei redus de la 500 lei la clinica Femiasmed!

Ce este morfologia fetala de trimestru 1

Morfologia fetala este una dintre cele mai importante investigatii care se face in cele trei trimestre de sarcina. In primul trimestru de sarcina este necesar sa verifici varsta fatului si daca exista suspiciuni pentru malformatii cromozomiale. Pentru asta se realizeaza o ecografie morfologica si un examen de sange – markeri biochimici fetali, care poarta denumirea de dublu test.

Rolul morfologiei fetale este acela de a masura toate organele fatului inclusive transluenta nucala. Impreuna cu testul de sange se estimeaza un risc pentru posibile anomalii cromozomiale precum Sindromul Down, Patau, DiGeorge etc. Totodata se poate observa daca organele interne si membrele sunt dezvoltate normal.

Acest tip de investigatie se realizeaza doar de catre medici specialisti care au competenta in medicina materno-fetala.

Cand se realizeaza screeningul prenatal de trimestru 1

Morfologia fetala de prim trimestru se realizeaza intre saptamanile 11-14, in prezent practicandu-se doua tipuri de screening:

  • Recoltarea probelor se sange se efectueaza intre saptamanile 9-10 iar ecografia in saptamana 12, ulterior calculandu-se riscul
  • Recoltarea probelor si ecografia se realizeaza intre saptamanile 11-14 – intai ecografia, ulterior analizele de sange

In functie de rezultatele la morfologia fetala, medicul poate recomanda investigatii suplimentare precum amniocenteza (se poate efectua incepand cu saptaman 15 de sarcina) sau biopsia de vilozitati coriale (Se poate efectua in saptamanile 10-12 de sarcina).

Clinica Femiasmed – servicii medicale de calitate

Clinica Feminasmed ofera servicii de calitate oricarei femei, indiferent de varsta acesteia. Daca esti gravida si ai nevoie de supraveghere sarcina, aici este locul potrivit unde primesti ingrijirea adecvata oricarei femei gravide. Morfologia fetala este unul dintre serviciile de baza in aceasta clinica medicala. 

Pe langa medicii specialist pe care ii vei gasi in cadrul clinicii, vei putea beneficia de investigatii precum ecografii morfologice realizate cu echipamente medicale performante, aparat ecograf de ultima generatie.

Indiferent daca ai nevoie de o morfologie de trimestru 1,2 sau 3, poti apela la clinica Feminasmed, preturile sunt accesibile iar medicii vor examina cu atentie sarcina.

Cat costa o ecografie morfologica de trimestru 1?

In cadrul clinicii Feminasmed poti sa beneficiezi de un pret promotional pentru efectuarea ecografiei morfologice de trimestru 1. Pretul pe care il vei plati este de 380 lei, redus de la 500 de lei. Poti sa achiti si cu Voucherul Materna aceasta investigatie. Pentru mai multe detalii acceseaza site-ul clinicii la sectiunea contact.

Important: Pe langa ecografie se adauga si analizele de sange in valoare de 180 lei, extra cost, daca se recolteaza in cadrul clinicii. De asemenea, pacienta poate sa recolteze examenul de sange oriunde doreste, alegand una dintre cele doua modalitati descrise mai sus, in functie de indicatiile medicului care ii urmareste sarcina.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Irina Stroe
Incarca mai multe articole in Mamici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Ce mananci cand esti grabita?

Fast-food sau mancare gatita in casa? Ai putea sa crezi ca nu ai timp de gatit, mai ales c…