Durerile de dintisori

Durerile de dintisoriPrimii dinti apar intre 4 si 7 luni, unii copii chiar se pot naste cu unul sau doi dintisori. In alte cazuri, dintisorii pot aparea chiar la un an. Indiferent de moment, aparitia acestora este insotita de dureri, care pot aduce si alte tulburari pentru bebelus: nu poate dormi, se poate chiar trezi tipand in miezul noptii sau pot aparea probleme digestive: scaunele pot fi mai dese si moi. Putem sesiza aparitia unor eruptii cutanate: iritatii, roseata sau arsuri. Evident, aparitia dintilor este insotita de febra. Cum il putem ajuta sa treaca mai usor peste aceasta perioada?

Autor: Claudia Ilies

Aceasta perioada dificila este diferita de la copil la copil. Aparitia primilor dintisori poate trece neobservata sau poate fi insotita de dureri suportabile.

Puteti observa aparitia unei roseli pe fese, poate aparea febra, iar bebelusul va tine manutele la gurita, parand ca se chinuie cu o mancarime a gingiilor. In acest caz nu necesita tratament, il puteti ajuta facandu-i masaj la gingii cu ajutorul unui deget curat. Daca saliveaza excesiv si simte nevoia sa muste, oferiti-i o batistuta curata inmuiata in apa sau un inel de dentitie refrigerat.

Evitati gelurile de dentitie, care actioneaza superficial de obicei, biscuitii de dentitie care pot favoriza aparitia cariilor datorita continutului de zahar si legumele crude.

Tratamente pentru ameliorarea durerilor

Il puteti ajuta pe micut prin aplicarea unor calmante locale, cu efect analgezic, precum Dolodent. Pentru scaderea febrei ii veti administra Paracetamol sau Eferalgan, care pot calma si durerea.

Daca preferi medicina naturista, ai varianta Chamomilla 9 Ch, de trei ori pe zi, ca alternativa a analgezicelor.

Cand apar dintisorii

Aparitia dintilor este diferita, acestia aparand intre 6 si 30 de luni, in ritmul propriu. In general, primii incisivi apar intre 7 si 8 ani, incisivii laterali intre 9 si 13 luni, molarii de la 13 la 19 ani, caninii intre 16 si 22 de luni si cei doi molari intre 25 la 33 de luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *