Dieta de primavara – 3 alimente necesare pentru dezvoltarea bebelusului tau!

Poate ca bebe a crescut, poate ca acum reuseste sa aiba control asupra lui, reuseste chiar sa stea singurel in fundulet si poate chiar ii apar primele gangureli apropiate de cuvinte. Este momentul sa incepi diversificarea meniului sau alimentar, pentru a-i oferi sansa sa se dezvolte armonios. Este perioada in care trebuie sa-l ajuti sa creasca din ce in ce mai mult si mai sanatos.

Afla care sunt cele mai indicate alimente prin intermediul carora poti incepe diversificarea la bebelusi. Acestea sunt recomandate de catre specialistii in pediatrie.

  1. Cel mai des intalnite alimente pe care le vei gasi in prima etapa a diversificarii sunt bananele. Acestea pot fi combinate foarte usor cu biscuiti sau cu alte fructe si chiar cu branzica, pentru a realiza un piure. Mixul de piure si lapte este primul pas in diversificarea alimentatiei.
  2. Daca bebelusul tau a implinit deja varsta de un an, deja discutam de alta schema alimentara. Aici poate interveni branzica si chiar ouale fierte. Poti prepara un minunat mic dejun sau un pranz consistent pentru micutul tau, folosind branzica de vaci si ouale fierte. Acestea vor asigura tot necesarul de nutrienti pentru ca bebele tau sa se dezvolte si sa capete elementele esentiale ce-l vor ajuta sa creasca si sa-si intareasca sistemul imunitar.
  3. pesteNici carnea nu trebuie sa lipseasca din meniul bebelusului. Daca tot discutam despre o dieta de primavara, trebuie sa ne raportam la un fel usor de carne. Pestele este varianta recomandata de specialisti. Incepe sa diversifici meniul bebelusului tau, folosindu-te de peste, iar bebelusul tau se va bucura de un aport important de omega 3 si de uleiuri esentiale dezvoltarii sale.

Diversificarea alimentatiei la bebelusi este un proces complex si necesar pentru dezvoltarea micutului. Poti apela la un specialist pentru o schema complexa a meniului si a tabelului alimentar. Nu uita ca de fiecare data cand te hotarasti sa treci la urmatoarea etapa a acestui proces, sa o faci doar cu atenta supraveghere a unui doctor.

semnificatia numelui nume fete nume baieti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*