Home Copii 1-5 ani Dezvoltarea bebelusului pana la 15 luni

Dezvoltarea bebelusului pana la 15 luni

3 minute de citit

Bebelusii nu se dezvolta in acelasi ritm, insa exista puncte comune in dezvoltarea copiilor din aceeasi grup de varsta. Iata cele mai intalniti pasi in dezvoltarea lui bebe de la nastere si pana la varsta de 15 luni.

Autor: Mihaela Dinu

Cum se dezvolta bebe pana la 3 luni

Se descurca foarte bine sa suga la sanul mami si sa inghita. Chiuie sau zambeste ca raspuns la anumite sunete si intoarce capul in directia din care vine sunetul.

Cum se dezvolta bebe pana la 6 luni

Incepe sa foloseasca consoane si grupuri de sunete. Acum ar putea spune mama, dada, baba sau altele asemanatoare, care sunt mai usor de pronuntat pentru bebelus. De altfel, foloseste gangurelile pentru a atrage atentia celorlalti si astfel interactioneaza. In alimentative sunt introduce déjà cerealele si sucurile.

Cum se dezvolta bebe pana la 9 luni

Incep sa foloseasca combinatii de sunete din ce in ce mai complicate. Recunosc persoanele din jur si obiectele dupa denumire iar atunci cand cineva rosteste numele unui obiect sau al unei persoane din incapere, bebe isi intoarce privirea sprea acel obiect sau acea persoana. In alimentatie sunt introduce piureurile.

Cum se dezvolta bebe pana la 12 luni

Chiar daca foloseste combinatiile mama sau dada inca de la 6 luni, acum au o semnficatie pentru bebe. Semnificatii cunoscute au si comenzile scurte, cum ar fi “hai aici”, comenzi la care bebe va raspunde. Incepe sa lege mai multe gangureli.

Cum se dezvolta bebe pana la 15 luni

Vocabularul lui bebe ar trebui déjà sa contina 5-10 cuvinte, in functie de comunicarea pe care cei din jur au avut-o cu el. In cazul in care i s-au spus povesti si s-a dialogat cu el in mod constant, este mai usor pentru bebe sa prinda cuvinte si semnificatii. Chiar daca pronunta doar in jur de 10 cuvinte, poate intelege in jur de 50. Alimentatia lui contine acum si bucatele foarte mici de alimente.

 

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in 1-5 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Camera copiilor este prea mica? Iata ce trebuie sa faci!

Daca ai o familie cu mai mult de un copil, este extrem de probabil ca cei mici sa nu poata…