De ce a doua sarcina este diferita de prima?

sarcinaInsarcinata pentru a doua oara, vei descoperi bucuriile acestei perioade cu mai multa incredere. Deja stii cum sa procedezi in anumite situatii prin care ai mai trecut, te poti controla altfel. Si cu toate astea, a doua sarcina va fi diferita de prima. 

Autor: Claudia Ilies

La a doua sarcina burta creste mai devreme

In timpul primei sarcini uterul creste si muschii abdominali isi pierd o parte din tonus. A doua oara, talia se va extinde si este posibil sa ai nevoie de haine pentru gravide mai devreme decat la primul copil.

Simptome diferite

Fiecare sarcina este diferita: anumite femei care au suferit din cauza greturilor, nu au resimtit aceste neplaceri la cea de-a doua. Unele s-au bucurat de o piele frumoasa, dar nu a mai fost la fel a doua oara. Asadar, daca ai aflat ca esti din nou insarcinata si te gandesti ca vei trece iar prin anumite neplaceri, nu te ingrijora, acum va fi diferit.

Miscarile fatului

Probabil vei simti bebelusul miscand mai devreme. Vei fi capabila sa recunosti aceste miscari mai bine.

Cele noua luni ti se vor parea mai scurte

La prima sarcina, ai studiat fiecare etapa de dezvoltare a sarcinii. Acum esti preocupata sa iti ingrijesti copilul, incat, absorbita de preocuparile de mama, nu vei simti cand trece timpul. A doua sarcina nu te va obosi la fel de mult ca prima, dar nu uita sa ai grija de tine. Nu ezita sa ceri ajutor familiei, pentru a face fata si pentru a te putea relaxa.

Repercursiunile primei sarcini

Anumite complicatii ale sarcinii sunt susceptibile sa intervina si la o a doua sarcina. In astfel de situatii, trebuie sa discuti cu medicul tau ginecolog, care te va ajuta sa scazi riscul de recidiva si pentru a te asigura ca totul merge bine de data aceasta.

A doua nastere

Daca ai nascut normal prima data, travaliul ti se va parea mai scurt acum.

Contractiile pot fi uneori mai dureroase pentru femeile care nasc a doua oara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *