Home Copii Cum te ajuta tablourile sa il inveti pe cel mic sa aprecieze arta. Ce alte beneficii mai aduc

Cum te ajuta tablourile sa il inveti pe cel mic sa aprecieze arta. Ce alte beneficii mai aduc

4 minute de citit

Apreciezi arta si ai vrea ca si cel mic sa iti calce pe urme? Nu e suficient sa il duci la expozitii, pe care le poate percepe ca fiind fortate. In plus, cei mici pot simti ca astfel de iesiri ii fura din timpul liber sau ca sunt potrivite pentru iesirile cu clasa. Si asta se intampla in cazul copiilor care nu sunt obisnuiti sa aprecieze tablourile si obiectele de arta, tocmai pentru ca acestea nu au existat sau au fost introduse tarziu in viata lor.

Arta se invata de acasa

Solutia e sa il faci pe cel mic sa inteleaga arta de la varste cat mai fragede, pentru a deveni parte din viata lui cat mai natural. Si pentru asta e nevoie sa o aiba cat mai aproape inca de la inceput. Cand traiesti intr-o casa in care tablourile pictate au un loc de cinste si sunt apreciate, orice copil va intelege importanta artei.

Forma si culoare

Introdu tablourile in cultura lui inca de la inceput. Ajuta-l sa invete formele si culorile privind aceste obiecte. Daca vrea sa le atinga si iti e teama ca le-ar putea strica, poti sa amani putin momentul, pana va mai creste.

Tablourile sunt de poveste

Adu arta in viata lui sub forma de joaca, de poveste. Creeaza povesti pe baza imaginilor din tablouri si incurajeaza-l sa creeze si el propriile povesti. Poti face asta atat cand sunteti doar voi, dar si ca joc cu intreaga familie sau cu prietenii lui.

Invata-l despre pictori si pictura

Multora le plac povestile din spatele povestilor. Poate si copilul tau ar fi interesat sa afle cine a pictat tabloul, care e povestea vietii lui. Daca nu e un pictor cunoscut sau nu stii prea multe amanunte, te poti limita la a-i vorbi despre pictura in general.

Incurajeaza-l sa picteze

Arata-i ce inseamna pictura incurajandu-l si pe el sa picteze. E o activitate care il va ajuta la coordonare, dar ii va stimula creativitatea. In plus, le va spune despre el multe prin intermediul culorilor pe care le foloseste in picturile lui. Nu in ultimul rand, e o activitate relaxanta, care il va invata ce inseamna frumosul, libertatea.

Tu cum crezi ca il ajuta pe micutul tau tablourile sa inteleaga arta?

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum ajuta jucariile Montessori la dezvoltarea celor mici?

Albert Einstein a spus că „jocul este cea mai înaltă formă de cercetare”. De la o vârstă f…