Home Copii Cum se configureaza o camera de jocuri

Cum se configureaza o camera de jocuri

7 minute de citit

Daca tu sau copiii tai sunteti pasionati de jocuri video sau PC, trebuie creata o zona dedicata acestora. Pentru a juca mai multe ore jocuri de console sau pe calculator ai nevoie de mobilier pentru jocuri, iar scaunul ergonomic cu suport lombar este esential.

Insa, sunt multe alte aspecte la care ar trebui sa te gandesti cand vrei sa configurezi o camera ideala de jocuri. Iata cele mai importante dintre acestea:

Tine cont de dimensiunea camerei

Cand infiintezi o camera de jocuri, dimensiunea acesteia este cruciala. Indiferent daca este mare sau mica, cu mobilierul si configuratia adecvate, totul devine posibil. Vei avea nevoie de spatiu pentru unul, doua sau chiar mai multe monitoare, poate un TV pe perete, sistem de sonorizare, scaune de birou sau de gaming, una sau doua mese si, daca vrei sa nu ai probleme cu vecinii, cateva solutii de estompare a zgomotului.

De asemenea, cand proiectezi asezarea mobilierului, nu uita sa lasi spatiu de trecere necesar.

Sonorizare de calitate

O experienta de joc satisfacatoare necesita un sunet de calitate. Efectele sonore cresc tensiunea si entuziasmul si vor ridica distractia la un nivel superior. De aceea, pe langa mobilier pentru jocuri, ai nevoie si de un sistem de sonorizare performant. Poti opta pentru cele cu mai multe difuzoare, cu sau fara fir.

Scaune de gaming

Daca stii ca vei sta mai multe ore sa te joci si nu vrei sa te doare spatele sau sa obosesti, ai nevoie de unul sau doua scaune de gaming. Acestea asigura suportul lombar adecvat si postura corecta si iti vor permite sa ramai in pozitia sezut mai multe ore la rand, fara sa te resimti.

Izolare fonica

Daca vrei sa te joci fara grija, ai nevoie de un sistem de izolare fonica. Nu uita ca efectele sonore ale jocului cresc intensitatea experientei si incing spiritele, jucatorii vor striga si vor tipa si aceste lucruri pot deranja atat vecinii, cat si pe ceilalti locuitori din casa.

Pentru a estompa zgomotele, poti lua in considerare instalarea unui sistem de izolare fonica. Acest lucru va imbunatati calitatea sunetului din interiorul camerei si, totodata, iti va permite sa te bucuri in voie de experienta jocului. 

Pentru instalare poti apela la un profesionist sau poti incerca soutiile DYS. Solutiile pot consta in montarea de placi izolatoare de gips-carton pe tavan si pe pereti, dar si in folosirea covoarelor, a draperiilor sau a panourilor acustice.

Ia in considerare un proiector

Daca ai nevoie de un ecran mai mare ia in considerare un proiector sau un televizor LED de dimensiuni mari. Monitoarele pot fi prea mici pentru a juca jocuri video in familie, iar un proiector va facilita afisarea pe o suprafata mai mare.

De asemenea, asigura-te ca televizorul sau proiectorul pot fi conectate la sistemul de sonorizare si alte accesorii speciale pentru jocuri.

Suport pentru monitor sau TV

Daca ai un spatiu liber pe perete, il poti folosi pentru a monta un suport pentru monitor sau TV sau pentru a construi cateva rafturi pentru a depozita consolele si jocurile.

Le poti face chiar tu urmarind videouri DYS despre bricolaj din lemn, fier sau alte materiale.

Mascarea cablurilor

Una dintre cele mai mari probleme ale unei camere de jocuri consta in mascarea cablurilor inestetice. Pe langa faptul ca arata urat, acestea se pot incurca, creeaza riscuri de accidente si, daca se calca des pe ele, se pot deteriora usor.

Rezerva-ti timp pentru a te ocupa de organizarea, mascarea si ascunderea acestora. Le poti aseza pe sub covor, in spatele rafturilor sau le poti poza folosind tuburi speciale pentru cabluri.

Achizitioneaza un router Wi-Fi rapid si stabil

Viteza internetului este esentiala pentru a te bucura de jocurile PC online in cele mai bune conditii. De obicei, pentru conexiune se foloseste un router wireless, iar pentru comoditate, utilizatorii folosesc o retea fara fir care se conecteaza direct la consola.

Pentru a avea o camera grozava pentru jocuri, tine cont de toate aspectele de mai sus si nu uita sa o decorezi adecvat pentru a crea o atmosfera vibranta si energica.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Irina Stroe
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Școala care formează competențe digitale

În săptămâna 11- 15 mai 2022, a avut loc cea de a patra mobilitate în cadrul parteneriatul…