Cum recunoastem contractiile

Viitoarele mame sunt ingrijorate de contractii, deoarece acestea sunt asociate nasterii. In cazul celor care apar inainte de termen, ne putem teme de un avort spontan. Exista insa si contractii normale si care sunt total inofensive. Acestea pot aparea pe toata durata sarcinii. Important este sa reusim sa facem diferenta intre tipurile de contractii pentru a reactiona corespunzator, daca este cazul.

Autor: Claudia Ilies

Contractiile false Braxton Hicks

Acestea sunt nedureroase si pot fi adesea resimtite de viitoarele mame. Ele sunt considerate false, deoarece reprezinta o manifestare a activitatii uterului care trebuie sa se adapteze evolutiei fatului. Contractiile Braxton Hicks nu provoaca dilatarea colului uterin si nu reprezinta un pericol. Daca apar, acestea nu dureaza mai mult de 30 de secunde si nu se produc de mai mult de cinci ori pe zi.

Contractiile false pot fi considerate drept o gimnastica a uterului pentru mentinerea tonusului muscular si pentru a-l pregati pentru nastere.

Trebuie sa stiti ca stresul si oboseala pot provoca astfel de contractii. Daca aveti o asemenea stare, mergeti sa va intindeti sau sa va relaxati cu o baie. Exercitiile de respiratie profunda pot fi de folos pentru a depasi o astfel de situatie.

Contractiile false pot inceta imediat ce va schimbati activitatea si nu cresc in intensitate.

Contractiile care anunta nasterea

Acestea pot fi diferite pentru fiecare, dar sunt regulate si dureroase. Evolutia lor ne permite sa stabilim daca nasterea este pe punctul de a se declansa: in acest caz sunt frecvente si apar regulat la interval de 10, 7 sau 5 minute. Ulterior, apar la distanta de 30, 40 si 50 de secunde.

Asadar, daca termenul e aproape si contractiile sunt regulate si dureroase, calmeaza-te si porneste in directia maternitatii: bebelusul tau a decis sa cunoasca lumea.

Cand trebuie sa contactezi doctorul

Daca ai 37 de saptamani de sarcina, trebuie sa consulti doctorul in cazul in care contractiile sunt insotite de scurgeri vaginale clare sau pierderi de sange prin vagin si daca ai crampe sau dureri in partea inferioara a abdomenului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *