Home Copii Cum iti inveti copilul sa fie antreprenor

Cum iti inveti copilul sa fie antreprenor

5 minute de citit

Poate ai constatat deja inca de cand copilul tau avea 7-8 ani ca are spirit antreprenorial. Fie ca realiza mici obiecte pe care le vindea vecinilor, fie si-a creat un mic stand de limonada in spatele blocului, inspirat de filmele americane. Sau poate a inceput sa iti propuna chiar tie sa faca diverse treburi prin casa contra unor mici sume de bani. Indiferent cum s-a manifestat, ai putea sa ii mentii spiritul antreprenoriat intrand in jocul lui si invatandu-l principiile de baza atunci cand e cazul.

Chiar daca abordarea lui nu ti se pare corecta, spre exempu ti se pare normal sa isi faca ordine fara sa fie platit, ii poti explica faptul ca anumite activitati sunt naturale si nu trebuie sa fie remunerate. Totusi, asta nu inseamna ca micutul tau nu va putea fi un antreprenor de succes. Nimeni nu se naste invatat si probabil ca ceea ce a inteles el despre lumea afacerilor e gresit, insa il poti indruma pentru a-i mentine vie aceasta tendinta.

Dar cum il pregatesti pentru viata de antreprenor?

1.Invata-l sa recunoasca oportunitati si solutii

O problema poate fi transformata in oportunitate. Asta iti va spune orice antreprenor. Prin urmare, ajuta-l pe cel mic sa identifice si sa recunoasca oportunitatile. O astfel de gandire nu il va ajuta doar in afaceri, ci si in viata. Va invata ca lucrurile negative pot aveaparti pozitive sau ca pot fi transformate mai greu sau mai usor in puncte forte.

Daca vrea sa fie platit pentru tunsul ierbii ii poti spune ca e una dintre activitatile normale, insa o astfel de activitate ii poate aduce niste bani daca munca prestata nu e pentru propria peluza, ci pentru cea a unui vecin interesat de astfel de servicii.

2.Lasa-l sa isi rezolve singur anumite probleme

Gasirea solutiilor si o gandire strategica inseamna initial aparitia unei probleme si confruntarea cu aceasta. Daca tu ii rezolvi orice problema, cum ar putea micutul tau sa invete sa gestioneze probleme si sa gaseasca solutii?

Antreprenoriatul nu se invata in scoala, din pacate. Prin urmare, e atributia noastra ca parinti sa sutinem spiritul antreprenorial, daca el exista la copilul nostru.

In plus, un copil care nu e obisnuit sa se descurce singur, se va pierde in fata provocarilor.

3. Vrea sa aiba o mica afacere? Sustine-l!

Probabil ca nu va ajunge milionar la 7 ani, insa il vei ajuta sa inteleaga mai bine antreprenoriatul, algoritmul unei afaceri, analiza si rezolvarea provocarilor. Si, chiar daca va avea multe intrebari si o va lua de la capat adesea, sustine-l. Doar asa va invata sa gaseasca o buna idee de afaceri si sa inteleaga dificultatile, dar si avantajele unei mici afaceri.

Lasa-l sa fie creativ. In limitele normale, desigur. Iar atunci cand depaseste limitele tu doar fii acolo si ghideaza-i pasii.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Kidscare – Universul unde gasesti totul pentru copilul tau

Kidscare este magazinul care ajuta parintii inca de inainte sa vina bebe pe lume. Viata de…