Home Mama si tata Mamici Preconceptia Cum iti cresti sansele de a ramane insarcinata

Cum iti cresti sansele de a ramane insarcinata

3 minute de citit

mareste-ti sansa de a ramane insarcinataFemeile care isi doresc un copil nu profita de anumite sanse de a ramane insarcinate, deoarece nu le cunosc, arata livescience.com. Printre acestea se numara si analiza mucusului cervical. De altfel, femeile fara probleme de sterilitate care folosesc aceasta metoda au de doua sau chiar de trei ori mai multe sanse de a ramane insarcinate decat cele care nu o folosesc.

Autor: Mihaela Dinu

Chiar daca apeleaza la metode ca masurarea temperaturii corpului sau calcularea perioadei fertile, acestea nu sunt metode infailibile. In ceea ce priveste masurarea temperaturii corpului, aceasta nu ajuta foarte mai mult, arata livescience.com, deoarece temperatura creste dupa eliberarea ovulului si arata inceperea unui nou ciclu. Metoda calcularii perioadei fertile poate, de asemenea, sa dea gres chiar si la femeile cu ciclu regulat.

Despre metoda analizei mucusului cervical

Mucusul cervical isi schimba culoarea si consistenta pe parcursul unui ciclu, momentul cel mai bun pentru conceperea unui copil fiind cel in care mucusul devine mai transparent si lucios.

Exista patru faze ale modificarii mucusului. In prima faza, mucusul este uscat sau inexistent, apoi este umed, in faza a treia este gros si alb sau galbui, pentru ca in faza a patra, cand sansele de a ramane insarcinata sunt cele mai mari, acesta sa fie transparent si lucios.

Prin urmare, atunci cand mucusul cervical devine transparent si lucios, sansele de a ramane insarcinata cresc de doua sau trei ori.

Metoda urmaririi fertilitatii prin analiza mucusului cervical este cea mai la indemana si nu solicita investitii pentru a putea fi folosita. Potrivit site-ului citat, este o metoda sigura, pe care femeile o au la indemana si prin care acestea pot sa isi indeplineasca marea dorinta de a avea un copil.

Totusi, mucusul nu poate fi observat la exterior la toate femeile, astfel ca nu orice femeie poate folosi aceasta metoda de masurare a fertilitatii.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Preconceptia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Despre fertilitate si dezvoltarea fatului, cu Dr. Silviu Istoc

Numarul femeilor care isi doresc sa ramana insarcinate si nu reusesc este in continua cres…