Home Mama si tata Mamici Sarcina Cum influenteaza bolile gravidei dezvoltarea fatului

Cum influenteaza bolile gravidei dezvoltarea fatului

3 minute de citit

Atunci cand o femeie intra in sarcina cu anumite afectiuni exista sanse mari sa fie afectata dezvoltarea fatului si sanatatea bebelusului. Astfel ca, inainte de a ramane insarcinata, orice femeie ar trebui sa discute despre afectiunile sale cu medical curent si sa respecte tratamentul si indicatiile medicului. Multe dintre boli pot fi tinute sub control si, astfel, dezvoltarea copilului sa se faca normal.

Autor: Mihaela Dinu

Pentru ca tratamentele pot cauza malformatii congenitale la copii, o discutie cu medicul trebuie sa aiba loc inainte ca femeia sa ramana insarcinata. Medicul va putea spune daca o eventual sarcina poate fi pusa in pericol de tratamanetul urmat de mama sau de renuntarea la acesta si care este cea mai buna solutie atat pentru mama, cat si pentru fat.

1. Astm

Exista cazuri in care, in timpul sarcinii, astmul poate cauza o crestere prea mica in greutate a fatului si, implicit, o dezvoltare insuficienta. De asemenea, tot astmul mamei poate fi vinovat pentru nasterea prematura si necesitatea apelarii la nastere prin cezariana.

2. Diabet

Daca nu este tinut sub control, diabetul poate afecta atat fatul, cat si mama. O cantitate mare de zahar in sange influenteaza dezvoltarea fetusului si pot cauza mamei complicatii pe termen lung. Asa ca, ianainte de a ramane insarcinata, orice femeie care are diabet trebuie sa aiba macar timp de 3 sau 6 luni rezultate bune ale analizelor privind glicemia.

3. Epilepsie

Convulsiile din timpul sarcinii pot face rau fatului si pot cauza pierderea sarcinii sau nasterea unui copil mort. Chiar daca pot fi tinute sub control prin medicatie specifica, exista sanse ca fatul sa fie afectat de tratamentul mamei si sa dobandeasca anumite malformatii.

4. Tensiune arteriala

In cazul femeilor cu tensiune arteriala mare exista un risc atat la mama, cat si la fat. Printre problemele care pot interveni sunt: o greutate scazuta a fatului, nasterea inainte de termen sau desprinderea placentei.

5. Boli cu transmitere sexuala

Netratate, bolile cu transmitere sexuala pot duce la nastere prematura sau infectii ale uterului la mama. Fatul poate fi grav afectat, de asemenea. Surzenia, orbirea, afectiuni ale ficatului, greutate scazuta la nastere, infectii sunt cele mai grave afectiuni care pot surveni.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Utilizarea cosmeticelor in sarcina. Am voie sa ma machiez daca sunt insarcinata?

De cele mai multe ori, cand o femeie afla ca este insarcinata umple frigiderul cu fructe s…