Home Copii Cum ii explici copilului ca vine barza

Cum ii explici copilului ca vine barza

2 minute de citit

De multe ori, adultii recurg la explicatii dintre cele mai fanteziste pentru a tine copiii departe de adevaruri deranjante pentru cei mari. Totusi, sa ii dai copilului o explicatie departe de realitate, ar putea sa va incurce pe amandoi si mai mult. Curiozitatea copilului ar putea sa te puna in dificultate si sa fii nevoita sa inventezi alte si alte povesti. In plus, in cazul in care copilul tau e suficient de mare incat sa isi aminteasca explicatiile tale atunci cand va fi capabil sa inteleaga mai mult, ar putea sa isi piarda increderea in tine.

Explicatia preferata in filmele americane nu e de folos in viata reala. Nu are niciun sens sa incepi de la a explica modalitatea in care se inmultesc insectele pentru ca, treptat, sa ajungi la procedeul uman de aducere pe lume a copiilor.

Barza ar putea fi un erou simpatic, insa fara nicio legatura cu realitatea. In plus, copilul ar putea sa isi puna intrebari cu privire la legatura intre aducerea bebelusului de catre barza si cresterea burtii mamei.

Explicatiile cele mai potrivite pentru copii, sunt cele apropiate de realitate, care nu implica alte personaje reale sau fantastice in afara de tine si de tatal bebelusului. Un adevar incomplet e mai bun decat o fabulatie de la cap la coada.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum ajuta jucariile Montessori la dezvoltarea celor mici?

Albert Einstein a spus că „jocul este cea mai înaltă formă de cercetare”. De la o vârstă f…