Home Copii Bebelusi Cum alegi medicul pentru bebelusul tau

Cum alegi medicul pentru bebelusul tau

2 minute de citit

Atunci cand vine vorba de copilul tau, trebuie cu atat mai mult sa fii informata si sa faci alegerea cea mai buna. Deoarece vizitele vor fi destul de dese in aceasta perioada si copilul tau trebuie sa primeasca cea mai buna ingrijire, medicul va trebui sa fie compatibil cu amandoi. Si nu orice medic este potrivit pentru copilul tau.

Autor: Mihaela Dinu

1. Discuta cu alte mamici si roaga-le sa iti recomande un pediatru de care sunt sau au fost multumite, apoi cauta sa afli cat mai multe despre acesta de la alte cunostinte, dar si de pe internet. Asigura-te ca e apreciat si ca are o buna reputatie.

2. Pediatrul nu trebuie sa aiba la randul lui copii, insa trebuie sa ii placa sa lucreze cu acestia, sa aiba rabdare. De asemenea, poate fi un medic excelent, insa prea ocupat pentru a va acorda atentia cuvenita.

3. De asemenea, medicul lui bebe trebuie sa fie riguros. Unui pediatru neatent, dezinteresat ori superficial ar putea sa ii scape detalii care sa ii prelungeasca o afectiune lui bebe.

4. Medicul lui bebe trebuie sa fie cald, empatic, sa comunice usor atata cu mama, cat si cu bebelusul. Nu e suficient doar sa aiba raspunsurile si cunostintele necesare, ci si sa vi le impartaseasca intr-un mod eficient.

5. Ca mama, vei avea o multime de intrebari la care vei vrea sa primesti raspunsurile pediatrului. Daca iti va raspunde calm, in detaliu, cu multa rabdare la toate intrebarile tale si va incerca sa te linistesca fara sa evite raspunsurile, ar putea fi un medic potrivit pentru voi.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Bebelusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Iluminarea adecvata a camerei – un detaliu care contribuie la bunastarea si sanatatea vederii copiilor

Calitatea luminii poate afecta sanatatea ochilor, bunastarea si performantele, fiind extre…