Home Copii 1-5 ani Copilul tau este dependent de tableta?

Copilul tau este dependent de tableta?

2 minute de citit

Academia Americana de Pediatrie recomanda sa nu le permitem celor mici accesul la ecrane, inainte de implinirea varstei de 3 ani, dar totusi nu stii cum il poti tine departe de acestea pe micutul tau, care foloseste deja tableta de cel putin 3 ori pe saptamana. Ce solutii exista?

Autor: Claudia Ilies

Copii pe tableta
Foto: benchmarkpsychology.com.au

Tableta si smartphone-ul au devenit obiecte pe care orice familie le utilizeaza zilnic. Inainte de 3 ani, chiar parintii isi invata copii sa le utilizeze, dar unii copii sunt chiar capabili sa se descurce singuri. Intre 3 si 12 ani, tableta este numai a lor. La ce le este necesara? 87% le folosesc pentru jocuri, dar exista si aplicatii educationale cu ajutorul carora isi pot pregati temele pentru scoala. Pentru 16%, lectura este o activitate populara.

Cum iti protejezi copilul?

Tu, ca parinte, stii ca frecventele radio 3G si Wi-fi emise de tablete au fost calificate drept cancerigene? Ce poti face pentru a-l proteja? Poti limita accesul la acestea si ii poti permite sa foloseasca doar aplicatiile descarcate.  Timpul permis in fata ecranului trebuie sa fie limitat: 1 ora pe zi intre 3 si 6 ani, 2 ore intre 6 si 9 ani.

Sa te asiguri ca micutul tau face pauze la fiecare 20 de minute, ca sta la o distanta de minim 30 de cm departare de ecran si ca este implicat si in alte activitati, precum joaca in aer liber.

Un ultim sfat: nu ii permite sa se joace pe tableta inainte de culcare.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in 1-5 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Infectiile respiratorii virale care pot aparea la copii in sezonul rece

Odata cu venirea sezonului rece aparitia infectiilor respiratorii virale creste tot mai mu…