Home Copii 1-5 ani Copilul tau este dependent de tableta?

Copilul tau este dependent de tableta?

2 minute de citit

Academia Americana de Pediatrie recomanda sa nu le permitem celor mici accesul la ecrane, inainte de implinirea varstei de 3 ani, dar totusi nu stii cum il poti tine departe de acestea pe micutul tau, care foloseste deja tableta de cel putin 3 ori pe saptamana. Ce solutii exista?

Autor: Claudia Ilies

Copii pe tableta
Foto: benchmarkpsychology.com.au

Tableta si smartphone-ul au devenit obiecte pe care orice familie le utilizeaza zilnic. Inainte de 3 ani, chiar parintii isi invata copii sa le utilizeze, dar unii copii sunt chiar capabili sa se descurce singuri. Intre 3 si 12 ani, tableta este numai a lor. La ce le este necesara? 87% le folosesc pentru jocuri, dar exista si aplicatii educationale cu ajutorul carora isi pot pregati temele pentru scoala. Pentru 16%, lectura este o activitate populara.

Cum iti protejezi copilul?

Tu, ca parinte, stii ca frecventele radio 3G si Wi-fi emise de tablete au fost calificate drept cancerigene? Ce poti face pentru a-l proteja? Poti limita accesul la acestea si ii poti permite sa foloseasca doar aplicatiile descarcate.  Timpul permis in fata ecranului trebuie sa fie limitat: 1 ora pe zi intre 3 si 6 ani, 2 ore intre 6 si 9 ani.

Sa te asiguri ca micutul tau face pauze la fiecare 20 de minute, ca sta la o distanta de minim 30 de cm departare de ecran si ca este implicat si in alte activitati, precum joaca in aer liber.

Un ultim sfat: nu ii permite sa se joace pe tableta inainte de culcare.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in 1-5 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

5 motive pentru care copiii nascuti primavara sunt mai speciali, conform studiilor

Primavara este anotimpul in care natura revine la viata si odata cu ea si oamenii, si viet…