Home Copii 1-5 ani Copiii si animalele de companie

Copiii si animalele de companie

3 minute de citit

Multi dintre voi, fie ca sunteti deja parinti sau urmeaza sa deveniti in curand, v-ati pus la un moment dat problema daca este bine sa detineti si un animal de companie sau nu. Unele persoane se tem ca prezenta unui animal de companie ii va dauna micutului. 

Autor: Roxana Stefania Tudorache

In multe tari, animalele de companie sunt folosite chiar si in terapia copiilor bolnavi, dar la noi in tara se considera ca un copil si un animal nu au ce cauta in aceeasi casa. Este adevarat ca prezenta unui animal presupune anumite responsabilitati cat si riscuri, insa daca luati masurile necesare de precautie, aceasta poate avea si avantaje. Iata care sunt acestea:

Un animal de companie ii poate ridica stima de sine copilului tau si il poate face sa aiba mai multa incredere in el.

Acesta isi va dezvolta latura afectiva cu mai multa usurinta datorita animalutului sau.

Deoarece un animal are anumite nevoi, copilul tau va deveni mai responsabil, el ajutand la ingrijirea animalului din proprie initiativa si neconsiderand acest lucru ca o obligatie.

O astfel de relatie il va ajuta pe micutul tau sa devina mai sociabil, fiindu-i mai usor sa lege prietenii cu alti copii.

Prezinta riscuri mai mici de a deveni depresiv atunci cand va creste, deoarece prezenta animalutului nu-l va lasa sa simta niciodata ce este singuratatea.

Riscul de obezitate este mult mai scazut in cazul unui copil ce detine un animal de companie, deoarece acesta il va mentine tot timpul activ.

Copilul tau va invata de la prietenul sau necuvantator ce inseamna loialitatea

Deoarece este expus germenilor, imunitatea copilului va creste si va prezenta riscuri mai mici de a suferi de boli respiratorii.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Roxana Stefania Tudorache
Incarca mai multe articole in 1-5 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

5 beneficii pe care le poate aduce practicarea sportului la copii

Sportul este o activitate deosebit de importanta pentru orice varsta. Daca pe adulti in aj…