Copiii Fecioara – Perfectionistii

Compatibilitate

Mama compatibila pentru copilul Fecioara este Fecioara / Balanta.

Tatal compatibil pentru copilul Fecioara este Taur / Capricorn.

Cum este copilul Fecioara

E zodia celor perfectionisti, foarte organizati si chiar tipicari, chiar daca sunt doar niste copii. Isi ordoneaza jucariile cu minutiozitate si nu le scapa niciun detaliu. Pot fi extremi in comportamentul lor. De altfel, poti intalni Fecioare foarte curate si ordonate, dar si exemplare situate la polul opus: dezordonate si mizerabile.

Acesti copii sunt foarte buni la a avea grija de altii si sunt foarte fericiti atunci cand pot ajuta o alta persoana. Nimic nu ii face mai fericiti decat sa aiba grija de oameni bolnavi si animale.
Pot fi mari scriitori si comunicatori, insa doar daca nu sunt prea timizi sau speriati. Copiii Fecioara pot fi foarte critici si analitici. De asemenea, parintii trebuie sa fie atenti ca micutele Fecioare sa nu devina prea obsedate de curatenie sau de organizare si sa evite interactiunea cu alti copii.

Puteti avea incredere intotdeauna ca micutii din zodia Fecioara vor duce la bun sfarsit sarcinile si responsabilitatile importante. Asigurati-va, totusi, ca acestia sunt laudati suficient, pentru a contracara autocritica lor. Fecioarele se concentreaza adesea asupra sanatatii si a exercitiilor fizice. Comportamentul lor extremist poate duce la un comportament compulsiv si ipohondru.

Cum e copilul Fecioara in diferite stadii ale copilariei:

De la nastere si pana la 6 luni

Dulce si serios.

Nepretentios si adaptabil.

Raspunde mai bine la rutina decat la neasteptat.

Observator si alert.

Ii plac imbratisarile.

6-18 luni

Devine metodic. Ii place sa desfaca obiectele si sa le faca inapoi. Alert si curios ia act de tot ceea ce se intampla in jurul lui. Posibil sa inceapa sa vorbeasca mai devreme. Ii place sa fie stimulat cu jucarii si discutii.

18 luni-3 ani

Timid si curios, cauta in liniste informatiile. Inteligent si intens. Pune multe intrebari si are nevoie constanta de raspunsuri. Poate fi de la ordonat si meticulos, cu accente compulsive, si pana la total haotic si dezordonat. Daca nu a vorbit mai devreme, va incepe acum sa vorbeasca, folosind propozitii complete, increzator in abilitatile lui. Se va bucura sa fie de ajutor celorlalti, in special cu sarcini mici in jurul casei. De asemenea, este probabil sa devina interesat de sanatate, boala si propriul corp.

3-6 ani

De obicei, este modest si prudent, dar poate fi si arogant. Ii place sa incerce idei sau solutii noi si se bucura de impartasirea acestora persoanelor din jur. Poate avea indoieli cu privire la modul de a obtine ceea ce ii trebuie si va incerca tactici diferite, pana cand o gaseste pe cea potrivita. Nu-i place sa fie criticat sau dezamagit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *