Home Copii Bebelusi Alimentatie Copiii care consuma peste prezinta o sansa redusa de a avea astm

Copiii care consuma peste prezinta o sansa redusa de a avea astm

2 minute de citit

Exista o legatura intre consumul de peste si aparitia astmului. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii in urma unui studiu realizat in Olanda, la care au participat peste 7200 de nou nascuti. Cercetarile au fost efectuate intre 2002 si 2006 si a avut ca scop principal testarea efectului pe care il are consumul precoce de peste asupra dezvoltarii ulterioare a copilului.

Din cei peste 7.000 de copii, 1200 au consumat peste in primele 6 luni din viata, 5.500 au consumat peste incepand cu luna a 6-a si 430 nu au consumat peste inainte de varsta de 1 an.

Ulterior, cercetatorii au verificat fisele medicale ale copiilor pana la o perioada de 4-5 ani. In cazul copiilor care au consumat peste in prima perioada a vietii, insa peste 1 an, s-a descoperit o posibilitatea de 40-45% de aparite a unor probleme respiratorii, de 30% in cazul copiilor care au consumat peste intre luna a 6-a si luna a 12-a si de 36% pentru copiii care au consumat peste pana la varsta de 6 luni.

In plus, cercetatorii au constatat ca nu exista o corelare notabila intre cantitatea de peste consumat si „protectia” oferita. Aparent, chiar si o cantitate foarte redusa poate ajuta. Explicatia savantilor este ca intervalul cuprins intre 6 si 12 luni este perioada in care se dezvolta sistemul imunitar al noului nascut. Aparent, anumiti acizi grasi continuti in peste au un efect benefic asupra imunitatii ulterioare a copulului si ii „invata” sistemul imunitar cum sa lupte cu factorii ce declanseaza afectiuni respiratorii, precum astm-ul.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Alimentatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum ne influenteaza traumele din copilarie viata la maturitate si ce optiuni exista

Ranile emotionale din copilarie isi pun adanc amprenta asupra vietii noastre de adult si c…