Home Copii Bebelusi Alaptare Copii alaptati la san: mai bogati si mai inteligenti

Copii alaptati la san: mai bogati si mai inteligenti

2 minute de citit

Fiecare mama isi doreste ceea ce este mai bun in viata pentru copii ei si ar face orice pentru a le putea asigura un viitor stralucit. Pentru aceste mame, cercetatorii brazilieni dau asigurari ca exista sanse pentru copii de a avea un IQ ridicat si o viata buna: daca sunt alaptati la san.

alaptare

Autor: Claudia Ilies

Dr. Bernardo Lessa Horta de la Universitatea braziliana din Pelotas sustine cu incapatanare ca alaptarea prelungita conduce la o scolarizare prelungita, la rezultate mai bune la invatatura si la o inteligenta peste medie.

Cercetatorii sustin ca bebelusii alaptati timp de un an ar avea un IQ (coeficient de inteligenta) cu patru puncte mai mare decat al celor alaptati pentru mai putin de o luna. Avantaje care vor conduce, in mod evident, catre venituri substantial marite detinute la maturitate.

Asadar, daca vrei sa ai bani multi si sa fii si mai inteligent decat altii, conditia este sa fii alaptat la san, timp de un an. Cercatatorii brazilieni sunt de parere ca beneficiile sunt cu atat mai mari cu cat durata alaptarii este mai lunga.

Concluziile au fost stabilite in urma tinerii sub observatie a unui numar de 3500 de copii nascuti in anul 1982 si alaptati pentru perioade diferite. Avantajele oferite de alaptare au fost studiate dupa 30 de ani, in comparatie cu alti copii, care nu au beneficiat de alaptare.

Datele au tinut cont si de standardul de viata al parintilor, varsta mamei la nastere sau daca aceasta a fost fumatoare sau nu.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in Alaptare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

6 sfaturi pentru alegerea unui babynest

Un babynest este un suport de dormit pentru nou nascuti. Este ideal pentru a sustine bebel…